Rakitić: “Svi smo jedva čekali kraj”

Rakitić: “Svi smo jedva čekali kraj”

"Bilo je ovo dosta otvorena utakmica s dosta prilika s obje strane, možemo biti zadovoljni i mi i oni. Odlazimo na pauzu s jednakom bodovnom razlikom"

Ivan Rakitić, nakon remija protiv Italije, smatra kako je bod dobar, ali i da je jezivo igrati pred praznim stadionom.

“I jedni i drugi smo čekali da što prije završi utakmica. I dalje smo na prvom mjestu i nastavljamo s pripremama. Što se tiče atmosfere, nikada nije ugodno igrati bez publike, pogotovo kod kuće i to je velika šteta. Žalosno je zbog svih nas, a ne samo zbog igrača, nego i zbog navijača. Nadam se da je ovo zadnji put da igramo u takvom okruženju jer mi trebamo navijače i oni trebaju nas.” 

Mateo Kovačić osvrnuo se, osim na rezultat, i na incident sa svastikom.

“Ovo je važan bod za nas, Talijani su nas dosta namučili i zadovoljni smo bodom. Za incident s kukastim križom čuo sam tek nakon utakmice. Oni koji su to napravili nisu navijači. Mi igrači tu ne možemo ništa, možemo se samo nadati kako se takvo nešto više neće ponoviti.” 

Kapetan Darijo Srna smatra kako se moglo doći do sva tri boda.

“Zadovoljni smo remijem iako smo išli po sva tri boda. Dobro smo ušli u utakmicu, jedanaesterac, gol, još jedna, dvije dobre prilike i nakon toga pad. Napravili smo puno prekršaja sa strane, a tu je njihova snaga. Zabili su iz jedanaesterca, otvorili drugo poluvrijeme dobro, mi smo stvorili nekoliko poluprilika, ali ni oni nisu ništa konkretno napravili. Možemo žaliti za sva tri boda i biti zadovoljni s jednim, najvažnije je da razlika između njih i nas ostaje ista.” 

Ivan Perišić također je zadovoljan s bodom: “Možemo biti zadovoljni i mi i oni. Talijani su došli po bod, znamo da su majstori u građenju lopte i čuvanju igre. Bilo je teško igrati po ovakvom vremenu i držati presing bez publike.” 

Gordon Schildenfeld nije imao problema s talijanskim napadačima: “Bilo je ovo dosta otvorena utakmica s dosta prilika s obje strane, možemo biti zadovoljni i mi i oni. Odlazimo na pauzu s jednakom bodovnom razlikom.” 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.