Rakitić uvrijeđen nakon finala Lige prvaka: “Da me poštujete, došli biste u Berlin”

Rakitić uvrijeđen nakon finala Lige prvaka: “Da me poštujete, došli biste u Berlin”

Ivan Rakitić najavio je utakmicu Hrvatske i Italije na Poljudu...

Ivan Rakitić/www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatski reprezentativac i osvajač ovogodišnje Lige prvaka Ivan Rakitić konačno se uprizorio pred hrvatskim novinarima te objasnio i zašto ih je posljednjih dana uglavnom izbjegavao. Problem je, naime, nastao nakon što ovdašnjih medija nije bilo na finalu Lige prvaka u Berlinu.

“Nisam želio pričati, iznenađen sam što ste me uopće zvali na presicu – da me netko poštuje došao bi u Berlin. Uvijek sam bio korektan prema svima, a ovdje sam zbog prijatelja Tome (op. a. Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a), inače ne bih došao”, počeo je Raketa, na što su mu novinari odgovorili protupitanjem: ‘Zar ne za kakva je teška ekonomska situacija u Hrvatskoj i koliko košta put u Berlin?’

Ivan je odigrao odličnu sezonu, nadmašio sva očekivanja, zabio za vodstvo Barcelone u finalu Lige prvaka, a odlaskom Xavija izbio i na prvo mjesto ljestvice njegovih ‘zamjenika’. “Ne postoji zamjena za Xavija, on je jedan jedini na svijetu. Ponosan sam i sretan što sam godinu dana mogao učiti od njega, i to ne samo na terenu. Xavi je naš kapetan”, kaže Rakitić.

Protiv Poljuda će tribine biti prazne. Nikome nije ugodno igrati u takvoj atmosferi, no što se sada uopće može učiniti? “Jednom sam igrao bez gledatelja, kad sam imao 18 godina i još bio u Baselu. To je prava katastrofa. Moramo biti pravi i maksimalno se spremiti jer će biti teško, protiv Italije nitko ne može govoriti da je favorit. U Milanu smo odigrali dobru utakmicu, no nismo pobijedili. Ovo će biti drukčiji okršaj, dosta je promjena u obje momčadi.”

Veliki bi problem objema sastavima mogao predstavlja umor poslije naporne sezone. “Mlada smo momčad i svaka nam je utakmica kao finale. Ovo je težak termin, sezona je bila jako duga, no svi jedva čekamo da utakmica počne. Najveća je šteta što će stadion biti prazan, ali sigurno ćemo dati sve od sebe da kvalifikacije završimo najbolje što možemo.”

Osvrnuo se Rakitić i na izbor za nogometnog Oscara, u kojemu ga je nadmoćno pobijedio Luka Modrić. “Kolege su tako odlučile i respektiram tu odluku. Svi znamo tko je i što je Luka. Čestitam mu, treći put zaredom je osvojio tu titulu i drago mi je zbog njega.”

Novinare je zanimalo i jesu li ga promijenili transfer u Barcelonu i život u Kataloniji? “U cijeloj sam karijeri išao korak po korak. Želim raditi još više, davati sve od sebe. Mislim da nitko u Hrvatskoj nije sretniji od mene. Došao sam u najveći klub na svijetu, a mnogo je ljudi govorilo da sam pogriješio, da je Barca pogriješila… Vjerovao sam u sebe, radio i išao svojim putem. Imamo još trofeja koje treba osvojiti”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.