Raste broj hrvatskih putnika u Pjongchang!

Raste broj hrvatskih putnika u Pjongchang!

Raste broj olimpijaca.

Bobisti, osigurano. Sanjkašica Darija Obratov, osigurano.

Ali još devetero hrvatskih sportašica i sportaša osiguralo je olimpijsku normu za ZOI u Pjongchangu. Međutim, nisu još svi konkretizirani imenom .

Dosad, zbog specifične podijele kvota za skijaško trčanje, Hrvatska je mogla računati najviše na tri olimpijske norme, uz prognozu našeg skijaškog saveza da će do kraja kvalifikacijskog ciklusa biti osigurana još jedna – ukupno četiri norme.

Nakon što je objavljeno završno dodjeljivanje kvota, dogodio se optimistični scenarij po Hrvatsku.  Hrvatsku će tako za ZOI u Južnoj Koreji predstavljati Zagrepčanka Vedrana Malec te Ravnogorci Edi Dadić i Gabrijela Skender. Tko će biti vlasnik četvrte olimpijske ulaznice u skijaškom trčanju odlučit će se do kraja mjeseca, kao što će to biti slučaj i u alpskom skijanju. Odluke se očekuju 28. siječnja.

Dakle, sigurno da će pet hrvatskih alpskih skijaša i skijašica nastupiti u Pjongchangu, ali u Hrvatskom skijaškom savezu nadaju se dobrim vijestima iz nove preraspodjele kvota te u najboljem raspletu po nas računaju na ukupno sedam ili možda čak i osam olimpijskih normi.

S bobistima , kojih ima četvorica plus jedan u rezervi,  sanjkašicom Darijom Obratov, četvorkom iz skijaškog trčanja i pet sigurnih alpinaca, Hrvatska trenutačno ima 15 putnika za Južnu Koreju. S  olimpijskim biatloncem Krešimirom Crnkovićem (koji bi mogao izboriti ZOI)  te spomenute još dvije ili tri norme u alpskom skijanju, konačna brojka mogla bi se zaustaviti na 18 ili 19 hrvatskih olimpijaca i olimpijki u Pjongchangu.  Za malu naciju lijepa brojka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.