Ratko Kovačić: Izabrali smo Rijeku jer kontinuirano radi na razvoju sporta osoba s invaliditetom

Ratko Kovačić: Izabrali smo Rijeku jer kontinuirano radi na razvoju sporta osoba s invaliditetom

Pedeset godina paraolimpizma u Hrvatskoj proslavit će se u petak svečanom akademijom na Zametu, te utakmica na Kantridi između Humanih zvijezda Hrvatske (Vatreni, generacija '98) i Legendi riječkog sporta

Ratko Kovačić i Vojko Obersnel

Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO)  konferenciji za novinare najavio je nadolazeću proslavu 50. rođendana koju organizira u suradnji s Gradom Rijekom. Hrvatski paraolimpijski odbor tijekom 2014. slavi 50 godina organiziranog sporta osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Ova jubilarna brojka obilježava se nizom aktivnosti, a među njima je Svečana akademija na Zametu te spektakularno događanje 5. rujna s početkom u 19 sati kada će Humane zvijezde Hrvatske (Vatreni, generacija ’98) i Legende riječkog sporta na Kantridi odigrati humanitarnu nogometnu utakmicu pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, a visoki uzvanik bit će i predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Sir Philip Craven.

– Rijeku smo izabrali iz dva razloga. Prvi je što je jedan od malobrojnih hrvatskih gradova koji kontinuirano radi na razvoju sportu osoba s invaliditetom, a drugi je što smo u riječkoj javnosti otkrili velike sportske zaljubljenike koji još uvijek (ili možda ponovo) njeguju kulturu navijanja i odlazaka na sportska događanja. Činjenica da je Grad prepoznao značaj naše obljetnice i da imamo priliku surađivati na ovom za nas značajnom događanju, me iznimno raduje, izjavio je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel nadovezao se:

– Drago mi je da je upravo Rijeka odabrana za domaćina proslave 50. obljetnice Hrvatskog paraolimpijskog odbora posebno zato jer su Rijeka i Primorsko-goranska županija kolijevke sporta osoba s invaliditetom u našoj državi. Ponosni smo na sportske uspjehe koje postižu sportaši s invaliditetom i u želji da se što više osoba s invaliditetom bavi sportom kontinuirano radimo na stvaranju uvjeta za nove generacije. Tako su svi novi sportski objekti u Rijeci prilagođeni osobama s invaliditetom i zahvaljujući tome broj osoba s invaliditetom koje se bave sportom stalno se povećava, rekao je gradonačelnik te je pozvao građane da dođu na humanitarnu utakmicu i time podrže razvoj sporta osoba s invaliditetom.

Prihodi od ulaznica (20 kuna) namijenjeni su Zakladi Paraolimpijac, a u prodaji su od 25.08.2014. u turističkoj agenciji my travel (Grivica 4, 51000 Rijeka) te putem ureda Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Zinke Kunc 3a, 10000 Zagreb, 01/6044 333, marketing@hpo.hr.

Za sve koji su željni poduprijeti hrabrost, odlučnost, inspiraciju i jednakost hrvatskih paraolimpijaca, a nisu u mogućnosti doći na utakmicu od 27.08.-25.09.2014 otvoren je i humanitarni telefon 060 9003.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.