Ratko Kovačić dopredsjednik Europskog paraolimpijskog odbora

Ratko Kovačić dopredsjednik Europskog paraolimpijskog odbora

- Ovo je za mene potvrda prepoznatljivosti rada Hrvatskog paraolimpijskog odbora u Europi, rekao je Ratko Kovačić

U Dublinu, glavnom gradu Republike Irske, 4. i 5. listopada održana je 10. sjednica Opće skupštine Europskog paraolimpijskog odbora (EPC) na kojoj je sudjelovalo sto zastupnika iz 40 zemalja. Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić izabran za dopredsjednika Europskog paraolimpijskog odbora.

– Ovo je za mene izuzetna čast i odgovornost, te nadasve potvrda prepoznatljivosti rada Hrvatskog paraolimpijskog odbora u Europi. U svom radu kao drugog čelnika EPC-a zalagati ću se za sve one vrijednosti koje mi promoviramo u našoj domovini Hrvatskoj, izjavio je Ratko Kovačić.

Zastupnici Opće Skupštine usredotočili su se na politiku razvoja, suradnji, ravnopravnosti spolova i nastavku poticanja sudjelovanja mladih s invaliditetom u sportskim natjecanjima. Opća Skupština izvještena je o financijskom poslovanju te proračunu za 2014. godinu kao i tijeku priprema organizacije 11. Zimskih paraolimpijskih igara u ruskom Sočiju i za 15. Ljetne paraolimpijske igre u brazilskom Rio de Janeiru. Na kraju zasjedanja potpisan je Memorandum o suradnji Europskog olimpijskog odbora i Europskog paraolimpijskog odbora.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.