Ratko Rudić posramio Hrvate na startu završnice Svjetske lige

Ratko Rudić posramio Hrvate na startu završnice Svjetske lige

Prije tri godine doveo je Hrvatsku do olimpijskog zlata, a danas ju 'uništio' u prvom kolu završnice Svjetske lige...

Kakav potop barakuda u prvom kolu završnice Svjetske lige! Sudar učenika i učitelja, Ivica Tucaka s jedne strane i Ratka Rudića s druge završen je uvjerljivim trijumfom starijeg i iskusnijeg; Brazilci su bili mnogo bolji tijekom čitavog susreta te zasluženo slavili s čak sedam razlike.

Legendarni brk tako ponovno kreira ‘čuda’ – od Brazila je u vrlo kratkom razdoblju uspio stvoriti i više nego respektabilnu selekciju te ju prvo doveo do finalne serije Svjetske vaterpolske lige, a potom već na njezinu početku demolirao aktualne olimpijske pobjednike i pokazao da je njegova granica oduvijek bilo – nebo.

Premda su hrvatski vaterpolisti u Bergamo otputovali nakon slavlja na rimskom turniru i pobjedom protiv SAD-a na Kantridi, cilj osvajanja SL-e i osiguravanja vize za Rio de Janeiro počeo se ‘topiti’ već u startnom ogledu.

Barakude su bile blijede, spore, gotovo anemične. Nije bilo prave obrane, Rudićevi izabranici pucali su (i pogađali) sa svih pozicija, a već do poluvremena iza hrvatskog je vratara završilo devet lopti. Četvrtfinale, s obzirom na to da ove godine nema ispadanja, ipak nije upitno, no Tucaka će se zasigurno pitati kako i zašto se u bazenu u Bergamu dogodio ovakav hrvatski blackout

Svjetska liga, skupina A:
Brazil – Hrvatska 17:10 (3:3, 6:2, 6:1, 2:4)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.