Razlaz braće Sinković, nastavak na rujanskom Svjetskom prvenstvu

Razlaz braće Sinković, nastavak na rujanskom Svjetskom prvenstvu

Hrvatski veslački dvojac braća Sinković privremeno su prekinuli suradnju, dok Valent ne sanira neugodnu ozljedu rebra koju je zadobio prošle godine...

Foto: veslanje.hr.

Braća Martin i Valent Sinković bila su primorana otkazati sudjelovanje na Svjetskom kupu koji je ovoga vikenda na rasporedu na Bledu.

Razlog odustajanja od nastupa u Sloveniji jesu problemi s ozlijeđenim rebrom Valenta Sinkovića, koji će morati najozbiljnije pristupati saniranju povrede i osposobljavanju za turnire koji slijede.

Fokus je usmjeren ka rujanskom Svjetskom prvenstvu na kojemu će ujedno i osvajati bodove za izravan plasman u Rio de Janeiro, što je i glavni cilj u predolimpijskoj godini.

Do bratova povratka, Martin Sinković trebao bi normalno nastaviti s treninzima. “Odluka nije bila laka, no u suradnji s liječnicima odlučili smo kako je i za mene, ali i naša buduća zajednička natjecanja najbolje da se posvetim sanaciji lanjske ozljede, koja se sada ponovila”, rekao je Valent.

“Ovo odustajanje neće direktno utjecati na naš svjetski plasman, ili ugroziti plasman na Olimpijske igre sljedeće godine. Žao mi je jedino što smo izgubili mogućnost za provjeru naših trenutačnih kapaciteta i snage. Bilo je teško odustati i jer su navodno već dva autobusa bila popunjena i spremna za put na Bled kako bi nas podržali. Stoga obećajem kako ćemo se već na idućem natjecanju odužiti za to prvim mjestom”, obećao je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.