Razočaravajući remi Dinama s Luksemburžanima

Razočaravajući remi Dinama s Luksemburžanima

Niti igrač više od 65. minute nije pomogao Dinamo da izbori pobjedu protiv Fole, završilo je 1:1.

Dinamovi igrači/Foto: facebok.com/dinamo

U prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka Dinamo je Dinamo je razočarao navijače odigravši samo 1:1 s luksemburškom Folom. Nije im pomoglo niti isključenje Folina igrača u 65. minuti.

Od samog početka utakmice postalo je jasno kako se posao protiv Luksemburžana neće obaviti lako kao što je bilo očekivano. U prvih 15 minuta gosti su stvorili tri ozbiljne situacije pred Dinamovim vratima te je Eduardo obranio dva udarca Dallevedove i jedan Francoisea. No nisu se gosti zaustavili na tome, u 25. minuti Dallevedova je ubacio iz slobodnog udarca, Hornuss glavom prenio loptu na drugu stativu, a tomu je dočekao Hadji i nesmetan ubacio u mrežu.

Nakon toga Dinamo je dominirao u posjedu lopte, ali bez ozbiljnih prilika sve do 36. minute. Tada je Pjaca kombinirao s Rog i uposlio slobodnog Soudanija na desnoj strani koji je odličnom asistencijom pred golom pronašao Henriqueza, a on pogađa iz blizine za 1:1.

U nastavku Dinamo je nastavio s, uglavnom jalovom, dominacijom. U 65. minuti Ronny Souto dobio je izravni crveni karton zbog prekršaja s leđa na Rogu. S igračem više modri su još povećali posjed lopte, no i dalje su izostajale prave prilike za pogodak. Krznarovi pokušaji s uvođenjem Pamića, Cekicija i Hodžića nisu značajnije utjecali na tijek utakmice.

Prošle je godine Dinamo u istoj fazi natjecanja ispratio Folu s ukupnim rezultatom 6:0 u dvije utakmice.

Čestitam Foli jer je uspjela sprovesti u djelo ono što su naumili. Čvrstim defenzivnim blokom uspješno su razbijali naše napade, iz Zagreba izvukli jako dobar rezultat. Mi smo imali inicijativu, dosta nekakvih akcija, ali smo bili previše sebični . Pokušavali improvizirati, ali nije išlo“, zaključio je Dinamov trener Damir Krzanar nakon utakmice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.