Reakcije medija: ‘Ova hrvatska momčad sve više podsjeća na slavnu generaciju iz Francuske 1998.’

Reakcije medija: ‘Ova hrvatska momčad sve više podsjeća na slavnu generaciju iz Francuske 1998.’

Hrvatska je potvrdila dobre stvari koje je prikazala protiv Brazila, piše Gazzetta dello Sport, a L'Equipe ističe da će Ivan Perišić biti penicilin za Meksiko

Hrvatska nogometna reprezentacija/Getty Images

Ovakva Hrvatska nije samo favorit za prolazak skupine, nego i novi „dark horse“ Svjetskog prvenstva, slažu se u analizama strani mediji dan nakon dominacije Kovačevih izabranika protiv razbijenog i posvađanog Kameruna (4:0).

Nakon što su je unisono nahvalili za hrabru partiju protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva, složivši se da joj je japanski sudac Yuichi Nishimura besramno uskratio mogućnost za senzaciju, izvjestitelji s Mundijala  ističu da je Hrvatska protiv Kameruna pokazala da i u teškim uvjetima ima bogat napadački arsenal.

„Kamerun je za Hrvatsku bio poput malo jačeg pucačkog treninga. Doslovno su živjeli u suparničkom šesnaestercu. Mario Mandžukić vratio se smrtonosniji nego ikad, a kada je Alex Song dobio crveni karton, Hrvati su to objeručke iskoristili“, piše američki CBS Sports.

Guardian se prisjetio slavne hrvatske generacije iz 1998. i prognozirao da Hrvatska prvi put nakon 16 godina može izboriti nokaut fazu.

„Suparnika su riješili kliničkom lakoćom. Bez obzira što je energični vezni red Kameruna zadržao Modrića i Rakitića na periferiji, Hrvatska se poigravala s ‘neslomljivim lavovima’. To je dokaz da uteg uspjeha iz Francuske ’98. više nije tako težak te da Hrvatska ponovno može iznenaditi“, komentiraju u Guardianu.

Daily Mail ne može se nadiviti briljantnom solo-prodoru Ivana Perišića kod drugog pogotka, a kao prijelomnicu također navode „divlji lakat“ Alexa Songa na Mandžukićevim leđima.

Gazzetta dello Sport piše da je Hrvatska „potvrdila dobre stvari koje je prikazala u porazu od Brazila“ i napominje da je 4:0 protiv Kameruna povijesno visoka pobjeda za našu reprezentaciju.

„Između dvije momčadi bio je preočit jaz kojeg je besmisleni prekršaj Songa u 40. minuti samo produbio. Završnica utakmice nalikovala je na trening“, piše Gazzettin novinar Jacopo Gera i pita se „grizu li se sada u Dortmundu što su pustili Ivana Perišića“.

Francuska sportska biblija L’Equipe ispod naslova „Hrvatska je zakopala lavove“ također kao vrhunac utakmice označava Perišićev pogodak „nakon vožnje od 40 metara“. Smatraju kako bi Wolfsburgov krilni igrač mogao biti trajno cjepivo i za ostale suparnike jer iskorištava svaku obrambenu pogrešku.

„Očito je da će Perišić biti ključno oružje u posljednoj utakmici protiv Meksika“, piše L’Equipe, usput pomalo i zaboravljajući na klasu Modrića i Rakitića koji su u Manausu nekako ostali pritajeni.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.