Regata sv. Duje: U Hrvatskoj posade Oxforda i Cambridgea

Regata sv. Duje: U Hrvatskoj posade Oxforda i Cambridgea

Početkom svibnja u Splitu će se održati tradicionalna regata Sveti Duje...

Veslači Oxforda

Jedanaesti put u povijesti posade osmeraca sveučilišta Oxforda i Cambridgea pohodit će Hrvatsku kako bi sudjelovali u tradicionalnoj regati Sveti Duje.

Revijalno natjecanje održat će se 10. svibnja u splitskoj gradskoj luci, ispred Rive, a u utrci će osim poznatih britanskih sveučilišta sudjelovati i domaće snage.

Atraktivna utrka veslačkih legendi trebala bi privući dosta pozornosti, kako gledatelja, tako i medija, a dodatno će tomu, vjeruju u Gradskoj upravi, pridonijeti početak turističke sezone.

“Sigurno je kako će brojni turisti u Splitu nazočiti sada već svjetski poznatom srazu exipa Oxforda i Cambridgea”, kratko je prokementirao gradski pročelnik za sport Hrvoje Akrap.

Veslačke ekipe Oxforda i Cambridgea, osim u proslavljenoj međusobnoj utrci na Temzi, moguće je uživo vidjeti još jedino u gradu pod Marjanom.

“Sve se ovo događa u predsezoni te daje velik doprinos samom privlačenju turista u Split. Na ovogodišnjoj će regati sudjelovati 31 posada iz devet zemalja, a po prvi će put nastupiti i ženske ekipe Oxforda i Cambridgea”, kaže direktor regate Toni Gamulin.

Važnost ove priredbe ‘podebljao’ je i rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović. “Međunarodna regata daje velik poticaj unaprijeđenju akademskog sporta, a revanš natjecanja osmeraca Oxforda i Cambridgea postali su brend Splita”, rekao je Anđelinović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.