Regionalna liga igrat će se i dalje, postignut dogovor između klubova

Regionalna liga igrat će se i dalje, postignut dogovor između klubova

ABA liga trebala bi se igrati i dalje, ali prema svemu sudeći upravljačka struktura bit će nešto drugačija.

Foto: HKS

Iako je nastavak regionalne lige bio pod znakom velikog upitnika, čini se da stvari konačno sjedaju na mjesto. Na službenim stranicama ABA lige objavljeno je kako je postignut dogovor između klubova i do sada vladajuće tvrtka Sidro d.o.o.

FIBA je zahtijevala da klubovi imaju 100 posto vlasništva, ali očito je bilo ustupaka s obje strane. U novoj strukturi klubovi će imati 80 posto, a s ostalih 20 upravljat će do sada vladajuća tvrtka. Na sastanku je prisustvovalo devet klubova (Igokea, MZT Skopje Aerodrom, Krka, Zadar, Union Olimpija, Cibona, Cedevita, Budućnost VOLI i Partizan NIS) koji su jednoglasno usvojili novi nacrt društva, a Crvena zvezda Telekom, Metalac Farmakom i Mega Leks opravdali su nedolazak zbog natjecanja i oni će biti obaviješteni pismenim putem.

Prema pisanjima nekih medija, klubovi su odbacili prijedlog da predstavnik FIBA ima pravo veta, ali zato će visoko pozicionirani član FIBA-e delegirati sudačkom komisijom. Također se navodi kako će se krenuti i u osnivanje druge lige zbog interesa nacionalnih saveza i to moguće čak i naredne sezone. Klubovima bi trebao biti plaćen smještaj i putovanje, a depozit od 20000 Eura će se ukinuti.

Međutim, ona najbitnija stavka i dalje ostaje nedefinirana, a to je prohodnost prema Euroligi i Eurocupu. Naredne sezone trebalo bi se ispoštovati odigrano, ali što nakon toga, pod znakom je upitnika.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.