Reichelt zlatni u superveleslalomu, Hrvati izvan 30 najboljih

Reichelt zlatni u superveleslalomu, Hrvati izvan 30 najboljih

Hannes Reichelt novi je svjetski prvak u superveleslalomu. Ivica Kostelić nije završio utrku, Natko Zrnčić-Dim osvojio je 32. mjesto, Max Urllich, načet bolešću, pozicionirao se odmah do njega, dok je Istok Rodeš zauzeo 45. poziciju...

Foto: Hannes Reichelt/Getty Images

Austrijanac Hannes Reichelt prvak je svijeta u superveleslalomu. Senzacionalni Kanađanin Dustin Cook osvojio je srebro, dok je bronca završila oko vrata Adriena Theauxa. Ivica Kostelić nije završio utrku, a ostali naši natjecatelji plasirali su se izvan 30 najboljih.

Nastavila se neizvjesnost u Beaver Creeku. Tek 11 stotinki donijelo je Reicheltu zlato. U karijeri je pet puta slavio na utrkama Svjetskog kupa u superveleslalomu, a današnja medalja druga mu je u karijeri na Svjetskim prvenstvima, budući da je prije četiri godine osvojio superveleslalomsko srebro.

Dustin Cook srebrom je potpuno neočekivano ostvario uspjeh karijere – 26-godišnji Kanađanin, naime, nikad u karijeri nije bio na postolju. Theaux je broncom potvrdio dobru formu, a Mayer i Jansrud ostali su tri stotinke do postolja.

Natko Zrnčić-Dim odvezao je solidno i završio na 32. mjestu, a Max Ullrich bio je jedno mjesto slabiji. Ivica Kostelić je odustao, a Istok Rodeš osvojio je 45. mjesto.

Svjetsko prvenstvo (M), Beaver Creek, superG:

1. Hannes Reichelt (Aut) 1:15:68
2. Dustin Cook (Kan) +0:11
3. Adrien Theaux (Fra) +0:24
4. Kjetil Jansrud (Nor) +0:27
4. Mathias Mayer (Aut) +0:27
6. Aksel Lund Svindal (Nor) +0:37
7. Didier Defago (Švi) +0:39
8. Georg Streitberger (Aut) +0:54
9. Ted Ligety (SAD) +0:70
10.Klemen Kosi (Slo) +0:71

32. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2:74
33. Max Ullrich (Hrv) +3:05

45. Istok Rodeš (Hrv) +6:36

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.