Rekord hrvatskih gimnastičara na Europskom prvenstvu!

Rekord hrvatskih gimnastičara na Europskom prvenstvu!

Čak četvorica hrvatskih gimnastičara nastupit će u finalu Europskog prvenstva...

Andrej Korosteljev

Hrvatski gimnastičari opet su oborili rekord. Po prvi put Hrvatska će imati čak četiri finalista na Europskom prvenstvu. U borbu za medalje u francuskom Montpellieru ušli su Andrej Korosteljev i Tomislav Marković na parteru, Robert Seligman na konju s hvataljkama te Marijo Možnik na preči.

19-godišnji Korosteljev imao je najbolju ocjenu kvalifikacija i sa 15.233 boda izborio svoje prvo veliko seniorsko finale. Marković je bio četvrti sa 15.033, dok su Seligman (14.833) i Možnik (14.400) kao osmi ušli u finale. Viceprvak svijeta na konju s hvataljkama, Filip Ude, pao je sa sprave i sa 13.433 završio na 46. mjestu, dok je najmlađi član hrvatske reprezentacije, 18-godišnji Tin Srbić bio 29. sa 13.633 boda.

Finala partera i konja na rasporedu su u subotu od 14.30, a preče u nedjelju od 17.00 sati.

“Očito je ovaj Montpellier moj sretan grad. Tu sam 2012. osvojio juniorsku broncu na parteru. To što sam prvi u kvalifikacijama neće me sada dići u nebo. Mogu ja i bolje napraviti. Bilo je tu grešaka koje se u finalu mogu popraviti. Siguran sam u sebe i vjerujem da ću u finalu biti još bolji. Moram zahvaliti kolegi Markoviću. Nastupao je prije mene i njegov nastup me poprilično digao da i ja odradim dobro”, rekao je Korosteljev.

Zadovoljan je bio i Tomislav Marković. “Isplatilo se čekati do 29. godine za prvo europsko finale. Bio sam i prva i druga rezerva na EP-u, ali nikada među osam. Sretan sam, ponosan i ovo je samo potvrda da vrijedim. Danas je bilo sve dobro osim jedne dijagonale gdje sam napravio grešku i izgubio preko 3 desetinke. Potrudit ću se da se u finalu to ne ponovi i da se priključim u borbu za medalje.”

Tomislav Marković

Tomislav Marković

“Zadovoljan sam što sam vježbu odradio do kraja, ali nije to bilo dobro. Uspio sam nekako na adrenalin i iskustvo izvući se. Napravio sam u kvalifikacijama nešto lošiju vježbu od svoje maksimalne izvedbe. Srećom, još su neki favoriti kiksali i to mi je omogućilo da se kvalificiram u finale kao osmi. Tamo mogu očekivati samo bolje, dat ću sve od sebe da napravim vježbu kao na SP-u gdje sam osvojio broncu, jer s takvom izvedbom mogu se i ovdje boriti za medalju”, pomalo je samokritičan bio, pak, Možnik, a slično razmišlja i Robert Seligman.

“Nisam pretjerano zadovoljan s obzirom na ocjenu i ono što mi se dogodilo – peh na početku vježbe gdje sam izgubio gotovo pola boda. Zapeo sam, zastao nakon prvog elementa, ali nekako sam se iščupao i nastavio dalje. Mogu biti zadovoljan samo s time što sam ušao kao osmi u finale. To je bio osnovni cilj, a sada idemo pokušati osvojiti što sjajniju medalju.”

Filip Ude bio je razočaran – naš najbolji gimnastičar ‘propustio’ je plasman u završnicu: “Došao sam ovdje osvojiti zlato, bio sam spreman za to, ali ovo jednostavno nije bio moj dan. Loše sam se osjećao, nisam se prilagodio na taj dosta mekani Gymnova konj i nije išlo. Pokušao sam se izvući, ali izgubio sam snagu i pao na spindlu. Iskreno, nisam jako razočaran. Unutra sam miran. Ne zabrinjava me ovo. Sad se okrećemo višeboju, a glavni cilj je otići na OI. Čeka me težak posao do jeseni i SP-a u Glasgowu koje je kvalifikacijsko za Rio, ali spreman sam raditi. Na to sam uvijek spreman”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.