Rekordan uspjeh hrvatskih boksača na memorijalu Istvan Bocskai!

Rekordan uspjeh hrvatskih boksača na memorijalu Istvan Bocskai!

Odlične vijesti stižu iz mađarskog Debrecena, gdje su na memorijalnom turniru Istvan Bocskai hrvatski boksači kući odnijeli rekordne tri zlatne medalje...

Mate Rudan/Foto: facebook.com/mate.rudan

Hrvatski boksači na 59. memorijalnom turniru Istvan Bocskai iskazali su se u vrlo dobrom svjetlu, osvojivši tri zlatne medalje u konkurenciji do 69 kg, do 81 kg i do 91 kg te ostvarivši najbolji uspjeh na prestižnom natjecanju unatrag 15 godina! Od pet naših predstavnika, kolajne su izmaknule tek Ivanu Njegaču (do 64 kg) i Marinu Mindoljeviću (+91 kg).

Samo jedan boksač, od osnutka samostalne hrvatske države, pobijedio je na Bocskai memorijalu – bio je to Stipe Drviš prije više od 15 godina. “Prezadovoljan sam i presretan, jer ovo je istinski uspjeh i rezultat koji će imati odjeka, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj”, prokomentirao je hrvatski izbornik Marijo Šivolija Jelica, a prenosi SN.

U mađarskom Debrecenu nadmoćno prvo mjesto osvojili su Mate Rudan, Josip Bepo Filipi i Damir Plantić, no puno vremena za odmor i slavlje ni nakon ovakvog fantastičnog uspjeha ipak neće imati. Očekuje ih, naime, prijateljski susret protiv Mađarske koji je organiziran 14. veljače u dvorani Jelkovec u Sesvetama i dogovoren upravo na turniru u Mađarskoj, a nakon toga uslijedit će i pripreme reprezentacije za skorašnje Prvenstvo Hrvatske.

“Memorijal Istvan Bocskai slovi kao najjači turnir u Europi i ima veliku tradiciju, a može se kazati i kako potpada u kategoriju jednog od najjačih na svijetu. Dodatno tome u prilog govori činjenica da se i ove godine okupila svjetska boksačka krema iz više od 20 država. Došli smo odlično pripremljeni, dečki su prezentirali vrhunske borbe i još bolje ponašanje u ringu, a trojica osvajača medalja u deset borbi upisalo je isto toliko pobjeda. Ovo je doista velik i sjajan rezultat koji će nam svima dati dodatno samopouzdanje, motiv i vjeru u vlastite mogućnosti”, zaključio je izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.