Rekreativna MTB Zimska liga Istre i Kvarnera

Rekreativna MTB Zimska liga Istre i Kvarnera

Rekreativna MTB Zimska liga Istre i Kvarnera

Još jedna zima dolazi, a s njom dolazi deseto izdanje zimske lige Istre i Kvarnera sa novih jedanaest utrka na različitim krajevima Istre, Kvarnera i Slovenije.

Rekreativna liga služi za popularizaciju biciklizma, a posebice brdskog te služi i za održavanje forme u zimskom periodu. Ovo izdanje, prema riječima organizatora, neće se puno  mijenjati u odnosu na prethodno koje je u prosjeku na startu imalo oko stotinjak sudionika u svim dobnim kategorijama.

Utrke se održavaju na stazama koje su prilagođene svakom kako rekreativcima tako i onima koji bi htjeli napraviti svoje prve korake u ovom sportu. Vozi se ista staza za svih sat vremena po sistemu kad prvi odvozi sat vremena utrka se zaustavlja i svatko se razvrstava prema ostvarenom rezultatu, a na kraju se vodi prema poredku po kategorijama.

Ovogodišnji domaćini kola bit će prvo 6. studenog BK Grobnik na stazi u Dražicama, potom 13. studenog KD Melamin iz Slovenije u Kočevju   te naposljetku  27. studenog BK MTB Istra  u Pazinu.

U prosincu slijede još dvije utrke prije božićne pauze, prvo 11. prosinca kod BBK Team Rodea blizu Rijeke, a potom 18. prosinca na jugu Istre, točnije u Šijanskoj šumi kod KBBXS Adrenaline.

Nakon nove godine najavljena je 15. siječnja prvotna utrka u Kornariji kod BBK Grožnjana, tjedan dana poslije 22. siječnja u Poreču kod BK Poreča. U veljači organizatori najavljuju utrku 5. veljače u okolici Gračišća točnije Milotskom Brijegu kod ZoeBike-a  zatim 19.veljače drugu blizu mora u Novigradu kod BK Novigrada. Proslava povratka u ligu ove sezone  najavljena je u Buzetu za 12.ožujak  po starom gradu u organizaciji BK Buzeta što će ujedno biti i priprema za  finalnu utrku u Kastvu 26.ožujka kod BK Campetta.

Pravila sudjelovanja kako ističu organizatori su jednostavna dobra volja, ispravan MTB bicikl, zaštitna kaciga i topla oprema. Liga je rekreativnog karaktera te nije potrebno biti član niti jednog biciklističkog kluba, a može se priključiti u svakom trenutku registracijom prije pojedine utrke na službenom portalu za prijave ili dolaskom na start gdje će se onda preuzeti  broj i krenuti na stazu.

Stoga mladi ili stari, muško ili žensko nema veze Rekreativna MTB Zimska liga Istre i Kvarnera vas očekuje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.