Reli Dakar: Villas-Boas ozlijedio leđa, proveo noć u bolnici u Peruu

Reli Dakar: Villas-Boas ozlijedio leđa, proveo noć u bolnici u Peruu

Portugalski trener nije se proslavio na svom debiju u reliju.

Andre Villas Boas/Getty Images

Poznati nogometni trener Andre Villas-Boas ozlijeđen je u sudaru na popularnom reliju Dakar. Portugalski stručnjak zadobio je težu ozljedu u petoj etapi najpoznatijeg relija na svijetu, koja se vozila između San Juan de Marcona i Arequipa.

40-godišnjak se zabio u pješčanu dinu, a odmah je prevežen u obližnju bolnicu u Peruu s ozljedom leđa, gdje je i prenoćio. Šef momčadi Toyote za koju je vozio, Jean-Marc Fortin, izjavio je da je to bila nesreća koja se događa i puno iskusnijim vozačima od njega te da je imao jako dobar debi na reliju.

Inače, Villas-Boas je u studenom dao otkaz u kineskom Shanghai SIPG te ostvario svoj životni san, natjecao se u reliju. U konkurenciji od 110 natjecatelja, do sudara je zauzimao 43. mjesto, no s obzirom na to da utrku nije završio, diskvalificiran je.

Portugalac je trenersku karijeru započeo u Academici pa u Portu, čije je vrlo dobre rezultate prepoznao Chelsea, no s Plavima Andre nije ostvario ni približno dobar uspjeh. Kasnije je trenirao još i Tottenham, Zenit i spomenuti Shanghai SIPG.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.