Žan Tabak, pomoćnik Jasmina Repeše, novi pomoćni trener Real Madrida

Žan Tabak, pomoćnik Jasmina Repeše, novi pomoćni trener Real Madrida

U Madridu je istu funkciju obnašao od 2006. do 2009. godine i to mu je bio prvi trenerski posao nakon završetka bogate igračke karijere

Darko Planinić i Žan Tabak

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Žan Tabak novi je pomoćni trener Real Madrida. U Madridu je istu funkciju obnašao od 2006. do 2009. godine i to mu je bio prvi trenerski posao nakon završetka bogate igračke karijere.

Jedan je od rijetkih igrača koji se mogu pohvaliti da ima naslov NBA prvaka i da je osvajač Eurolige. NBA prsten zaslužio je igrajući za Houston Rocketse u sezoni 1994./1995., a tri naslova prvaka Starog kontinenta ugrabio je s tadašnjom Jugoplastikom (kasnije POP 84), današnji Split. Za reprezentaciju je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni i broncu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj 1993. godine.

U trenerskoj karijeri pomoćnik je bio još u Sevilli, a prvi klub koji je samostalno vodio bila je španjolska Girona. Kasnije je prešao u poljski Trefl Sopot, a zadnji angažman imao je u Laboral Kutxi. Trenutno nalazi na pripremama A vrste gdje je jedan od pomoćnika Jasminu Repeši.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.