Reprezentacija koja ima besprijekornu klasu

Reprezentacija koja ima besprijekornu klasu

"Posao kojim se oni bave je posao permanentnog potvrđivanja, već se u sljedećoj utakmici moraju isto tako borbeno i fanatično manifestirati."

foto: HNS

Europsko prvenstvo za Hrvatsku je počelo pobjedom protiv Turske koju je potopio Luka Modrić sjajnim pogotkom s 25 metara, no bilo je u toj pobjedi dosta raspoloženih igrača.

Izdvojili smo analize legendarnog Ćire  Blaževića.

“Kao iskusan trener shvatio sam da je naša reprezentacija odigrala briljantnu partiju. U početku ćete se svi pitati zašto nismo odmah krenuli, ovo je bilo jako mudro. Oni su uistinu konstatirali na jedan najsvrsishodniji način da ih trebamo zgaziti.”

U drugom poluvremenu naši su krenuli onako kako smo vidjeli, pokazali su jednu dominaciju, potvrdio je  Ćiro i dodao: ” Ovo je bio jedan test, izuzetno težak test kojeg smo položili na jedan najupečatljiviji način. Sad je jako bitno da to ponove, kako bi sam Modrić rekao, da se ne upadne u jednu euforiju. Posao kojim se oni bave je posao permanentnog potvrđivanja. Oni se već u sljedećoj utakmici moraju isto tako borbeno i fanatično manifestirati. A klasu imaju besprijekornu.”

Ćiro je pohvalio i besprijekornu igru obrane.

”Naš golman je bio besprijekoran, autoritativan. Zadnja linija savršena, Ćorluka heroj. Cijelo vrijeme je krvario, a bio je najbolji čovjek obrane. Imamo toliko razloga da im zahvalimo što su napokon ovaj napaćeni narod uspjeli malo razveseliti.”

I za kraj rekao je nešto i o izborniku : “‘Čačić je sve besprijekorno napravio, moram se demantirati i na neki način mu se izvinuti jer nisam mislio da će biti u stanju. Evidentno je da ga igrači slijede, da ga slušaju, a to je za mene možda i najveći razlog da sam optimist za sve ono što nas čeka u nastavku.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.