Rezultati hrvatskih boćarica na svjetskom prvenstvu

Rezultati hrvatskih boćarica na svjetskom prvenstvu

Svjetsko-prvenstvo-za-bocarice foto: hrvatski-bocarski-savez.hr

Iva Matijević (Špansko, Zagreb) je u prvoj izlučnoj seriji preciznog izbijanja ostvarila treći rezultat serije od 20 punata i time debelo nadmašila kvalifikacijsku normu za plasman u četvrtfinalnu seriju koja je iznosila 10 punata. Danas će se nadmetati s 13 boćarica od kojih će se osam najboljih plasirati u polufinalnu seriju koja je na programu istoga dana.

U četvrtfinalu parovaTanja Grubiša  i Iva Matijević su nakon ždrijeba saznale suparnice. Bit će to čileanke Polito i Irisarri s kojima se sastaju danas za plasman u polufinale.

Sestre Carrolina i Virginia Bajrić (ŠB Čavle) su u četvrtfinalu štafetnog izbijanja ostvarile šesti rezultat serije 33/52 te se nisu uspjele plasirati u polufinale zaključivši nastup na prvenstvu na 7. mjestu.

U pojedinačnoj konkurenciji Carrolina Bajrić (ŠB Čavle) je u 3. kolu natjecanja po skupinama bližanja i izbijanja u krug sa 20:2 pobijedila egipćanku Walaa Awadalla te time izborila nastup u repasažu za plasman u četvrtfinale u kojem joj je suparnica aktualna europska viceprvakinja slovenka Sara Jenčič.

Nažalost, Virginia Bajrić nije se uspjela plasirati u polufinale brzinskog izbijanja nakon što je u četvrtfinalu ostvarila 7. rezultat serije 34/43 s čime je izjednačila hrvatski rekord.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.