KUTAK SVEUČILIŠNIH IGARA ZAGREB - RIJJEKA 2016.

Rezultati odbojkaškog natjecanja na Sveučilišnim igrama

Rezultati odbojkaškog natjecanja na Sveučilišnim igrama

‘Ako planiramo osvojiti zlatnu medalju, svaki set i svaki poen moramo odigrati dobro.’

Foto: eug2016.com

Odigrano je treće kolo ženskog odbojkaškog natjecanja skupine A u kojem su se sastale ekipe Državnog ekonomskog sveučilišta Ternopilj (TNE) i Tehnološko sveučilište Tampere (TUT) u kojem su Ukrajinke slavile s 3:0 u setovima. Igračica Sara Rantamaki sa Sveučilišta TUT prokomentirala je utakmicu riječima:

‘Igra protiv Njemačke bila je puno teža nego ova, no Ukrajina je bila jako dobra.’

Napeta utakmica odigrana je i u Domu odbojke Bojan Stranić. Domaće odbojkašice, studentice Sveučilišta u Zagrebu, nakon pet odigranih setova svladale su odbojkašice Tehničkog sveučilišta u Münchenu. Zagrepčanke nakon odigrane tri utakmice iza sebe imaju maksimalan broj bodova.

Utakmica trećeg kola skupine B spojila je Njemačko sportsko sveučilište Cologne i Sveučilište Tallinn u kojoj su Njemice pobijedile s 3:1 u setovima.

Trener ekipe iz Cologne, Jimmy Czimek, prokomentirao je susret riječima:

‘Ovo je savršeno. Nije bilo lagano jer u prvom setu nismo imali šanse, ali onda smo imali drugačiju postavu i dobro smo se posložili.’

Sveučilište u Minhu treće kolo ove skupine odigralo je protiv Sveučilišta u Ljubljani, a pobjednik ovog susreta dobiven je nakon petog seta. Pobjeda je otišla ekipi portugalskog Minha – 3:2 u setovima.

U skupini C, sastale su se odbojkašice osječkog Sveučilišta koje su i treću utakmicu izgubile i to od odbojkašica švicarskog Lausannea – 0:3.

Druga utakmica ove skupine spojila je odbojkašice Sveučilišta “Vasile Alecsandri” u Bacau i Sveučilišta Northumbria. S dobivena tri seta Rumunjke su ovu utakmicu, ali i ovaj dio natjecanja, završile s tri pobjede.

I naposljetku u skupini DSveučilište iz Beograda plasiralo se u četvrtfinale ženskog dijela natjecanja pobjedom nad Sveučilištem Regensburg, osvojivši sva tri seta – 3:0.

Trener Sveučilišta u Beogradu, Ognjen Bulić, prokomentirao je utakmicu rekavši:

‘Sveučilište iz Regensburga izvuklo je najviše iz nas, ali nisu nam se mogli približiti budući da smo dobro pripremljeni. Idemo po zlato.’

Drugu utakmicu ove skupine odigrale su odbojkašice Sveučilišta okolišnih i životnih znanosti u Wroclawu i odbojkašice Sveučilišta u Banja Luci koje su utakmicu i pobijedile s 3:0 u setovima.

Osim odbojke na parketu na sveučilišnim igrama igra se i odbojka na pijesku. Jučer drugog dana natjecanja u ovom sportu odbojkaše i odbojkašice na pješčanim terenima je došao pogledati i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS), Zdeslav Barač koji je iskazao  zadovoljstvo obnovljenim pješčanim terenima za odbojku na pijesku i trenutno dobrim uspjehom ženske ekipe Sveučilišta u Zagrebu.

Valja spomenuti imena Victoria Faye Kjolberg i Ane Guro Hjortland, koje također sudjeluju na ovom turniru, a zanimljivo je spomenuti kako upravo ovaj par osim sveučilišnog dresa nosi i dres norveške reprezentacije. Zato niti ne čudi činjenica da  nakon tri pobjede iz tri odigrane utakmice drže prvo mjesto grupe A te hrabro kreću po jednu od medalja. Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. drugi je studentski turnir na kojem njih dvije igraju zajedno, budući da je Ane na prošlo prvenstvo bila spriječena ići. Uz ovakvo igračko iskustvo, zanimljivo je čuti njihovo viđenje  Igara i pristupa ovoj vrsti natjecanja:

‘Natjecanje je drugačije nego recimo Svjetska liga ili profesionalne lige, ali ima stvarno dobrih ekipa. Mislim da nismo jedine koje igraju profesionalno,’ rekla je Victoria.

‘Ako planiramo osvojiti zlatnu medalju, svaki set i svaki poen moramo odigrati dobro,’ dodala je Ane.

Nisu svi profesionalci spremni igrati na studentskim natjecanjima, ali s tim problema nemaju ove djevojke.

‘Ozljede se događaju u sportu. Odbojka na pijesku bezkontaktni je sport i najčešće što se može dogoditi je da uganuće skočnog zgloba,’ kaže Victoria.

Raspored natjecanja odbojke, odbojke na pijesku i ostalih sportova Sveučilišnih igara pogledajte ovdje , a rezultati se mogu pogledati na linku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.