Ricardo Moniz kandidat za trenera Hajduka?

Ricardo Moniz kandidat za trenera Hajduka?

Foto: commons.wikimedia.org - Ballota

Sredinom veljače je Stanko Poklepović imenovan trenerom Hajduka do kraja sezone, ali čak je i on nekoliko puta izjavio da vjerojatno neće biti na klupi u novoj sezoni. Prema neslužbenim informacijama Marin Brbić i Goran Vučević već su se sastali s nizozemskim strategom Ricardom Monizom. Potencijalni strateg Splićana je već u 29. godini završio igračku karijeru, a nastupao je za Eindhoven, Harlem, Waalwijk, Eeklo i Halmond.

U proljeće 2010. godine počeo je trenersku karijeru kad je imenovan za vršitelja dužnosti trenera HSV-a. U tri utakmice upisao je četiri boda. U ljeto 2011. godine preuzeo je Salzburg, gdje je u prvoj sezoni osvojio prvenstvo i Kup. Zanimljivo je da mu je asistent bio Niko Kovač. Početkom ljeta 2012. sukobio se s Upravom i napustio je klub. Potom je vodio Ferencvaros (osvojen Kup) i München 1860, a potom je podnio ostavku u Lechiji nakon sjajne sezone 2013/14 u kojoj je osvojeno četvrto mjesto.

Poznat je kao trener koji voli mlade igrače, što mu znatno povećava izglede za dolazak u Hajduk. Prema pisanju 24sata Moniz je bio na utakmici Zagreba i Hajduka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.