PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE, KADETKINJE I ZA MLAĐE SENIORE, SENIORKE.

Riječani osvojili pet medalja na prvenstvu Hrvatske

Riječani osvojili pet medalja na prvenstvu Hrvatske

JK Rijeka

Ovogodišnje posljednje judo državno prvenstvo održalo se ove subotu u Zagrebu.  U sportskoj dvorani Sutlinska vrela nastupilo je je 355 natjecatelja iz 49 klubova Hrvatske.

Luke Viljušić jedan od najuspješnijih mlađih natjecatelja i talenta osvojio je srebro u izrazito jakoj konkurenciji mlađih kadeta do 50 kg čime je potvrdio svoj kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja. Uz njega svakako treba istaknuti  Miu Rose Edmons koja je u kategoriji +70 kg također osvojila srebro te Lanu Šinko koja je u istoj kategoriji osvojila brončanu medalju. Lara Šušnić u kategoriji do 40 kg osvojila je brončanu medalju i time nastavila svoj niz medalja sa državnih natjecanja od prošle godine. U konkurenciji mlađih seniora Dino Šušnić  je ostvario odličan plasman osvojivši u kategoriji do 60 kg  broncu.

Judo klub Rijeka je bio vrlo blizu osvajanja još tri medalje. Deni Uršičić i Lino Brkić su u najjačoj i najbrojnijoj kategoriji mlađih seniora došli do borbe za iste, ali naposljetku nisu uspjeli  osvojiti ih te su se morali zadovoljiti plasmanom od 5.mjesta.  Ista situacija se dogodila i u ženskoj konkurenciji do 57 kg  u kojoj je  Mia Mira Rukavina izgubila u borbi za medalju te tako osvojila 5. mjesto.

Judo klub Rijeka-rezultati:

1. Lara Šušnić U 16 -40kg 3.mjesto
2. Mia Mira Rukavina U 16 -57kg 5.mjesto
3. Mia Rose Edmonds U16 +70kg 2.mjesto
4. Lana Šinko U 16 +70kg 3.mjesto
5. Luka Viljušić U 16 -50kg 2.mjesto
6. Dino Šušnić U 23 -60kg 3.mjesto
7. Lino Brkić U23 -73kg 5.mjesto
8. Deni Uršičić U23 -73kg 5.mjesto

foto: Judo klub “Rijeka” 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.