RIJEČKI VATERPOLISTI I NOGOMETAŠI POSTALI AMBASADORI SVEUČILIŠNIH IGARA

RIJEČKI VATERPOLISTI I NOGOMETAŠI POSTALI AMBASADORI SVEUČILIŠNIH IGARA

Foto: EUG Zagreb-Rijeka 2016

Sveučilište u Rijeci 13. travnja je svečano potpisalo sporazume s Vaterpolo klubom ”Primorje Erste banka” i Hrvatskim nogometnim klubom ”Rijeka”, kojima je i službeno uspostavljena suradnja vezano uz uspješno promicanje nadolazećih Europskih sveučilišnih igara.

Potpisanim sporazumima definirano je kako će Sveučilište i Hrvatski nogometni klub ”Rijeka” te Vaterpolo klub ”Primorje Erste banka” surađivati u organizaciji te provedbi marketinških i medijskih aktivnosti, kojima će promovirati natjecanje koje će se od 12. do 25. srpnja održati u Rijeci i Zagrebu.

Svečanosti potpisivanje, koje je održano na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, prisustvovali su predsjednik VK ”Primorje Erste banka” Predrag Sloboda, sportski direktor kluba Zoran Roje, dopredsjednik uprave HNK ”Rijeka” Dean Šćulac, član uprave HNK ”Rijeka” Zlatan Hreljac, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin te igračke zvijezde dvaju klubova.

Europske sveučilišne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja akademskog sporta u Europi na kojima će u Zagrebu i Rijeci natjecati preko 5000 studenata iz više od 40 zemalja i preko 300 različitih sveučilišta. Od ukupno dvadeset i jednog sporta od kojih će se u dvije discipline natjecati i osobe s invaliditetom, njih sedam će se odvijati u Rijeci. Studenti iz čitave Europe u Rijeci će se tako natjecati u rukometu, judu, plivanju, vaterpolu, košarci 3×3 i taekwondou, dok će se u istome gradu održati i natjecanje u plivanju za osobe s invaliditetom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.