Rijeka dočekala svoje Olimpijce – zanimljive izjave sa lica mjesta

Rijeka dočekala svoje Olimpijce – zanimljive izjave sa lica mjesta

Olimpijci, povratnici stigli u Rijeku. Osvajače medalja dočekala je riječka publika, brojni građani ispred dvorane Centar Zamet.

Kako se približavalo 19 sati kad je i bio predviđen dolazak Olimpijaca, atmosfera ispred Centra se ‘zahuktavala’. Publiku su zabavljale prve riječke mažoretkinje, a voditelj programa je i ovaj put bio duhoviti Joso Krmpotić čije su pošalice ‘ frcale’  i nasmijavale publiku na pomalo ironičan način, a upućen vladajućima.

Vaterpolisti su prvi stupili na binu, Šetka, Krapić, Burić, a voditelj Krmpotić ih je odmah upitao: ‘Što su nadležni dali ili obećali da će dati sad nakon ovakvog uspjeha?’  Svi su se složili u jednome: “Obećanje ludom radovanje.”

Hoće li to biti ček ili spomenik sa vlastitim im uklesanim imenima na frekventnom mjestu – na Zametu… Zasada je samo spomenik, ali nakon 11.rujna možda i bude pozamašni ček ili možda samo još jedan novi dan,  12.rujan…

“Krape ti si zadovoljan otkad si se vratio doma – Srce puno, suza je bilo?

– Neopisiv je to osjećaj, u svom gradu biti tako dočekan”, odgovara riječki vaterpolist Ivan Krapić na pitanja Krmpotića.

“Kakav je osjećaj kad vas Rijeka ovako dočeka?

– Sigurno da nije bitno uopće odakle si. Gdje si rođen osjećaš se nekako najviše doma. Mogu reći da sam u Rijeci proveo pet prekrasnih godina i zaista tu imam stan i nekako živim s Rijekom i živjet ću i dalje. Gdjegod otišao sigurno ću se vratiti.”

Krapić je odgovorio i na par pitanja naše novinarke: “Što sada planirate dalje, nakon ovakvog uspjeha? Što želite za sebe osobno, a što za svoju ekipu?

-Prvo se želim malo odmoriti, uživati u ovim prekrasnim momentima, a onda  se zna šta je sport. Danas si velik, sutra izgubiš dvije utakmice već su ‘brukazivanja’- ne valjaš. Znači nastavit radit, vratit se u realnost, radit ono što najbolje znam i uživat u tome”, zaključio je naš sjajni srebrni vaterpolist.

Na par pitanja  naše novinarke odgovorio je kratko i drugi  sjajni vaterpolist, Anđelko Šetka. Njega se pak pitalo kakav je osjećaj stati na postolje i što je pritom mislio?

” Bili smo malo tužni jer smo izgubili finale, jer kad se igra za zlato onda si sa srebrom u tom trenutku tužan, ali eto. Izgubili smo, brzo nas je to prošlo jer svjesni smo što smo napravili. Rezultat je velik i moramo biti zadovoljni.”

Ivan Asić trener Hrvatske vaterpolo reprezentacije na pitanje o težini priprema i  susreta, kratko i jasno je komentirao – “Isplatilo se”, a potom dodao: “Razloga za zadovoljstvo je bilo, svi su sportski odigrali. Rival je ovaj put bio bolji što ne znači da se nećemo pripremati. Već sljedeću utakmicu vjerujem da ćemo se revanširati.”

‘Ma dovoljna je samo pobjeda s jednim golom u zadnjoj minuti jer to jako zapeče’, duhovit je bio voditelj Krmpotić.

I onda je izašla ona Sara Kolak koja je svojim uspjehom dizajnirala najljepše stranice svim medijima i cijeloj Hrvatskoj.

Sara se obratila javnosti rekavši: ” Zahvalila bih se svima vama što ste nas danas došli dočekati, Klubu i Gradu Rijeci. Vi ste ljudi zbog kojih sam danas tu.”

Hrvatska zlatna olimpijka 15 mjeseci nije nastupala zbog ozljede ramena. Nakon toga radi čuda i kaže:  “Bilo je teško, al se isplatilo.” Možda tajna uspjeha leži u treningu ‘vježbe stupanja na  postolje’, koja je bila čudna vježba trenera Slovenca, no  kako bilo ona se isplatila.

” I Sara što je sada u planu? Vjenčanje?

– Joj samo to ne!

Od sportskih želja?

– Pripremila bi se što bolje za Hanžek ipak je to domaći teren, prije toga Berlin, Bruxelles i onda slijedi odmor.”

Na pitanje naše novinarke: “Kako je to biti miljenica Hrvatske?”

Sara skromno odgovara protupitanjem: “Šta jesam?”  i dodaje: ” Gle meni ti to još nije sve leglo u glavu i ne gledam se ko miljenica Hrvatske. Ja sam jednostavno djevojka iz Ludbrega. Ne doživljavam se na taj način. Ja sam još jedna sportašica koja je učinila Hrvatsku ponosnom i koja će 2020. ako Bog da zdravlja braniti zlato!” 

Sara Kolak s novinarkom Hrvatske reprezentacije" Sarom Vrban

Ekskluzivni intervju Sare Kolak / Sara Vrban “Hrvatska reprezentacija”

Iskrene čestitke još jednom svim našim Olimpijcima, fantastičan je uspjeh Hrvatska postigla na ovim Olimpijskim igrama i HVALA VAM SVIMA NA TOME!

olimpijci2_o

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.