Rijeka domaćin Croatia opena u karateu, jednoj od posljednjih provjera reprezentacije pred SP

Rijeka domaćin Croatia opena u karateu, jednoj od posljednjih provjera reprezentacije pred SP

Turnir će prije svega dobro poslužiti seniorima kojima je to jedna od posljednjih provjera pred Svjetsko prvenstvo

Foto Marko Babić

Rijeka, točnije Centar Zamet, u subotu i nedjelju u organizaciji Karate kluba Zamet, ugostit će 14. Croatia open, Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u karateu. Turnir će prije svega dobro poslužiti seniorima kojima je to jedna od posljednjih provjera pred Svjetsko prvenstvo.

Marina Barac: Očekujem zlato na Croatia openu
Karate klub Zamet ujedno je predstavio Marinu Barac koja je na prvenstvu Europe u konkurenciji kadetkinja osvojila brončano odličje. Marina će na Croatia openu nastupiti u konkurenciji kadetkinja i juniorki.
– Bilo je to prvo natjecanje takvog ranga za mene i iznimno sam zadovoljna. Bilo je treme i nervoze, ali nakon prve pobjede sve je bilo lakše. Sada se pripremam za prvenstvo Hrvatske gdje ću nastupiti u juniorskom uzrastu. Na croatia openu očekujem dobre rezultate, konkurencija će biti velika, ali cilj je zlato, rekla je Marina Barac.

– Ovo je peta godina da organiziramo ovo natjecanje, prema ocjenama kolega, radimo to vrlo uspješno. Ovo je sigurno najjače natjecanje u Hrvatskoj, a dobrim dijelom i u Europi. Isprofilirali smo se kao dobar organizator. Ove godine Imamo rekordan broj prijavljenih zemalja, njih 21. Prvi put dolazi Rusija, tu su i Rumunjska i Bugarska. Kako se do zadnjeg dana mogu prijaviti natjecatelji, trebali bi doći i natjecatelji Grčke, Ukrajine i Luksemburga. Gana je otkazala zbog problema dobivnja viza. Imamo prijavljenih 850 natjecatelja. Dolazi kompletna reprezentacija Srbije, njih osamdeset, te Crna Gora s 25 predstavnika. Tu su još klubovi iz Hrvatske, očekujem oko 1.000 i 1.100 natjecatelja, rekao je Miladin Matković, direktor Croatia Opena.

Na turniru će nastupiti i karatisti i karatistice Hrvatske koji su izborili nastup na svjetskoj smotri: Boran Berak (TAD, do 60 kg), Damil Domdjoni (Ipon, do 67 kg), Marijan Logarušić (Hercegovina, do 75 kg), Ante Mrvčić (Hrvatski dragovoljac, do 84 kg), Vinko Glavanović Uršić (Sokol, preko 84 kg), Ljiljana Pendić (Viktorija, do 50 kg), Jelena Kovačievć (Ipon, do 55 kg), Ana Lenard (Samobor, do 61 kg), Ivona Tubić (Opatija, do 68 kg), Ana Marija Čelan-Bujas (Student, preko 68 kg).

– Sve seniorske ekipe dolaze u najjačim sastavima. Van protokola održat će se i ekipni mečevi pet reprezentacija. Izbornici se tako dogoovre jer žele provjeriti formu. Očekujemo kvalitetne borbe, dolaze osvajači medalja s velikih turnira. Onaj tko uzme medalju na predstojećem Croatia openu, sigurno je u konkurenciji da na Svjetskom prvenstvu dođe do medalje. Prilika je i mladima da na tatamiju vide istinske svjetske klase, ustvrdio je Matković.

– Ovo nam je peta godina da organiziramo turnir, šesta od kada se on održava u Rijeci. Zamet je dobio koncesiju na pet godina, nakon ovog natjecanja ide ponovo natječaj za koncesiju. Postavili smo visoki nivo za sve koji to budu radili u budućnosti, ustvrio je Matković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.