Rijeka i Hajduk oštro kaženjeni zbog navijačkih bakljada

Rijeka i Hajduk oštro kaženjeni zbog navijačkih bakljada

Rijeka i Hajduk kažnjeni su zbog bakljada navijača na međusobnoj utakmici 20. kola Prve HNL, a Splićani će dodatan iznos morati iskeširati iz zbog prekida protiv Slaven Belupa...

Getty Images

Hrvatski klubovi, osobito oni kojima navijači svako malo rade probleme i iz džepa im izbijaju teško stečeni novac, svakoga tjedna sa strepnjom iščekuju oglašavanje disciplinskog suca MaxTV Prve lige Krešimira Vlajčevića.

Ovoga su puta najviše “nastradali” Rijeka i Hajduk, koji su se na Kantridi sučelilli u 20. kolu, a obje su njihove navijačke skupine aktivirale “topovske udare” i palile baklje te ih djelomično ubacivale i na atletsku stazu.

Vlajčević je klubovima zbog ekscesnog ponašanja simpatizera odrezao pristojne kazne te će tako u blagajnu Saveza Rijeka platiti 20.000 kuna, a Hajduk 10.000 kuna, dok će Splićani 15.000 kuna morati iskeširati i zbog prekida nastalog bakljadom protiv Slaven Belupa u 21. kolu

Prema Disciplinskom pravilniku o nesportskom ponašanju momčadi kažnjen je i RNK Split iznosom od pet tisuća kuna, budući da je u utakmici protiv Rijeke odigranoj u katastrofalnim uvjetima poplavljenog Parka mladeži dobio čak pet žutih kartona.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.