Rijeka otkupila ugovore ubojitog dvojca, Tomasov pronašao novi klub

Rijeka otkupila ugovore ubojitog dvojca, Tomasov pronašao novi klub

Nastavlja se prometan prijelazni rok u redovima hrvatskog prvaka Rijeke, a prema najnovijim vijestima s Rujevice Rijeka je obavila veliki posao u prethodnim danima. Naime, otkupljeni su ugovori Marka Vešovića i Stefana Ristovskog koji su u Rijeci bili na posudbi iz Spezije, te je na taj način klub Rijeka dugoročno vezala ponajbolje igrače za Rujevicu i osigurala kako će sav budući prihod od transfera navedenih igrača ići isključivo Rijeci.

Također Marin Tomasov, po izboru kapetana najbolji igrač HNL-a u 2015. godini, pronašao je novi angažman te će sljedeću sezonu provesti na posudbi u redovima Astane. Aktualni prvak Kazahstana je Tomasova htio i prošle sezone, te je nudio Rijeci 2 milijuna eura, no tada je Zadranin završio u Al Nasru. Ovoga puta je Astana bila brza, te je dogovorila uvjete posudbe Tomasova s pravom prvootkupa ugovora na kraju sezone, dok će Rijeka zaraditi nešto i na ime posudbe. Zanimljivost predstavlja da će Tomasov s Astanom igrati kvalifikacije za Ligu prvaka baš kao što bi to bio slučaj da je ostao u Rijeci. U rubrici odlasci Rijeku će sigurno napustiti dvojac Kvržić i Solomon koji su i prošlu sezonu proveli na posudbama.

Od ostalih vijesti iz riječkog prvoligaša čini se da je propao transfer Josipa Eleza u Schalke. Elez je trebao potpisati sa bundesligašem u transferu teškom 5 milijuna eura, no Schalke je promijenio trenera pa je došlo do stopiranja Elezovog transfera. Navedeno predstavlja još dobrih vijesti za klub s Rujevice, te je za sada jedini siguran odlazak onaj od Franka Andrijaševića, koji će sutrašnjim danom i službeno postati novi igrač Genta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.