Rijeka spremna za ceremoniju zatvaranja Europskih sveučilišnih igara

Rijeka spremna za ceremoniju zatvaranja Europskih sveučilišnih igara

Nakon ceremonije otvaranja Igara koja je na stadion Mladosti u Zagrebu privukla preko četiri tisuće gledatelja, ali i nekoliko stotina tisuća pred malim ekranima te nakon 14 dana natjecanja, više od pet tisuća sportskih borbi te podijeljenih preko dvije tisuće odličja, u ponedjeljak će Rijeka imati čast zatvoriti najveći multi-sportski događaj ikada održan u Hrvatskoj.

Svečanost zatvaranja Europskih sveučilišnih igara održat će se tako 25. srpnja s početkom u 21 sat na riječkom Korzu, a kako će to izgledati svi zainteresirani građani imat će priliku vidjeti u izravnom prijenosu na TV ekranima, dok će oni koji imaju tu mogućnost moći prisustvovati događaju uživo obzirom da je ceremonija u potpunosti otvorena za građanstvo.

Program će otvoriti velika povorka studenata sportaša koji su na Igrama predstavljali više od 400 sveučilišta iz 41 europske zemlje. Organizatori najavljuju niz zanimljivih trenutaka kojima će se pokušati dočarati koliki su trag na sudionike, ali i same gradove domaćine te čitavu Hrvatsku, ostavile Europske sveučilišne igre.

Spuštanjem zastave simbolično će i završiti Igre, no duh zajedništva koji je krasio natjecatelje u Zagrebu i Rijeci nastavit će živjeti kroz poticanje razvoja akademskog sporta te kroz bogatu ostavštinu koju su ove Igre ostavile za buduće generacije.

Organizatori pozivaju sve da svojim dolaskom upriliče svečanost zatvaranja – I zato još jednom budimo  svi zajedno dio jedne lijepe sportske priče.

Živjele sportske igre mladih u duhu “Srce vjeruje um ostvaruje!”

Osvrt na dobru atmosferu koja je vladala tijekom trajanja Sveučilišnih igara može se vidjeti iz priloženog

foto: eug2016.com

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.