Rijeka uskoro domaćin Svjetskog prvenstva u boćanju

Rijeka uskoro domaćin Svjetskog prvenstva u boćanju

Još nas nešto više od dva tjedna dijele od velikog sportskog događaja u Rijeci...

Foto: rijecani.com

Svjetskog prvenstvo u boćanju u seniorskoj kategoriji ove je godine pripalo gradu Rijeci. Na ukupno tri lokacije: Boćarskom centru Podvežica te u boćarskim dvoranama Hrastenica Čavle i Marinići od 20. do 26. rujna će trenirati i natjecati se oko 250 boćara.

Natjecanje organiziraju grad Rijeka i Hrvatski boćarski savez, uz pomoć Riječkog sportskog saveza. Prilika je ovo za građane Rijeke i ostale gledatelje koji inače uživaju u boćanju, kao i za one koji vole, ali nemaju prilike ići bodriti naše boćare ili za one koji nikad nisu doživjeli ovaj sport u punom sjaju da doznaju više o boćanju. Važno je naglasiti kako će ulaznice biti besplatne. Dakle, dođite u što većem broju.

Rijeka i Riječki sportski savez godinama rade na populaciji sporta i rekreacije za sve dobne skupine građana, a veseli činjenica da se Svjetsko prvenstvo u ovom sportu održava u državi koja doista stoljećima gaji ljubav prema boćama, balotama ili balutama kako ih neki nazivaju. Gotovo generacijski, ovaj se sport igra u brojnim dijelovima Lijepe naše, poglavito u Primorju. Boćanje je bilo i ostalo popularno u svakom mjestu na našem Jadranu, ali i u unutrašnjosti.

Ne zaboravimo na naše mlade i uspješne hrvatske boćarske reprezentativce Lea Brnića i Marina Miličevića, koji su svjetski juniorski prvaci.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.