Rijekin krvnik poručio Vešoviću: “Nekada treba znati stati na loptu”

Rijekin krvnik poručio Vešoviću: “Nekada treba znati stati na loptu”

Soudani je golovima protiv Rijeke postao treći najbolji strijelac Modrih u povijesti HNL-a.

El Arbi Hillel Soudani riješio je još jedan derbi protiv Rijeke. Dinamo je slavio rezultatom 3:1, a alžirski reprezentativac postigao je 62. pogodak za Dinamo u HNL-u prestigavši Gorana Vlaovića na trećem mjestu Dinamove vječne ljestvice.

Ispred Soudanija su ostali još samo Eduardo da Silva sa 74 pogotka te nedostižni Igor Cvitanović sa 117 golova. S obzirom na uspjehe koje je postigao s Modrima, Soudani se s pravom spominje u kontekstu jednog od najboljih stranaca u klupskoj povijesti.

“Rekli su mi da sam postavio visoke standarde u Dinamu kad su stranci u pitanju, ali teško mi je pričati o samom sebi u tom kontekstu. Kroz povijest Dinama prošlo je puno igrača i stranaca i sam spomen da bih mogao biti u vrhu čini me izuzetno ponosnim. Jesam li ili nisam, neka odluče navijači”, kazao je za početak Soudani koji s Dinamom ima još jedan jasan cilj.

“Dovoljno dugo sam tu da znam što za navijača Dinama znači pojam “proljeće u Europi”. Uzeo sam prvenstvo i Kup, igrao sam u Ligi prvaka. Znači, svaki cilj koji je klub stavio pred mene sam ostvario i mislim da se to proljeće nameće samo po sebi.”

Alžirac je protiv Rijeke na Maksimiru hrvatskom prvaku postigao 12., odnosno 13. pogodak u karijeri, a od prošle sezone je poznat njegov sukob s Markom Vešovićem koji je eskalirao i na društvenim mrežama.

“Nije to sukob, već borba za boje svog kluba. Kao što se taj Vešović bori za Rijeku, ja ću se dvostruko više boriti za Dinamo! Jer to je ono što očekuju moji navijači, trener i suigrači od mene. Iskreno, ne zamjeram Vešoviću te rečenice, ali mu ovim putem nudim savjet; nekada treba znati stati na loptu. Neka ono što je bilo na travnjaku tamo i ostane”, zaključio je Soudani.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.