Rijetko viđena neizvjesnost u Alžiru: Svi mogu do naslova, svi mogu ispasti!

Rijetko viđena neizvjesnost u Alžiru: Svi mogu do naslova, svi mogu ispasti!

Četiri kola prije kraja, svih 16 klubova u igri je za naslov nacionalnog prvaka!

Foto: Gettyimages

Malotko je do sada pratio klupski nogomet u Alžiru. Možda je tek netko tko temeljito prati događaje u HNL-u ‘bacio pogled’ do Alžira kad je El Soudani (reprezentativac Alžira) potpisao za GNK Dinamo. Možda je i netko na kladioničarskom listiću odigrao lijepu kvotu na utakmicu tamošnje lige. No, zadnja četiri kola ovogodišnjeg prvenstva Alžira pratit će sigurno mnogo više ljubitelja nogometa nego što se moglo pretpostaviti!

Pitate se zašto? Jednostavno iz razloga što nakon 26 odigranih kola svih 16 klubova teoretski imaju šanse za naslov prvaka! U igri još 12 bodova, a posljednji Hussein ima 11 bodova zaostatka za vodećim Setifom!

Možemo tablicu okretati kako želimo i uvijek doći na isto: svi klubovi još mogu ispasti, svi mogu izboriti mjesto u afričkoj Ligi Prvaka ili kvalifikacijama za istu i kao što smo već naveli, svi mogu do naslova prvaka!

Još kad znate da posljednji Hussein ima manje primljenih golova (21) od vodećeg Setifa (25), onda vam sve prognoze padaju u vodu! Sljedeće će kolo zasigurno stvari još više zakomplicirati i zato ostajemo budni i pažljivi kad je u pitanju ovako neobična nogometna priča.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.