Rio Ferdinand okončao karijeru

Rio Ferdinand okončao karijeru

Prekid karijere obznanio je jedan od najboljih engleskih stopera u posljednjih 20 godina.

Rio Ferdinand/Getty Images

Rio Ferdinand je nakon posljednje sezone u kojoj je sa Queens Park Rangersom ispao iz lige obznanio svijetu svoj oproštaj od nogometne karijere. Jedan od razloga zasigurno je i nedavna smrt njegove supruge Rebecce koja je od posljedica raka preminula početkom svibnja.

Bivši branič Gordog Albiona uz par riječi se oprostio od nogometnog svijeta: “Kao 12-godišnji klinac iz Peckhama nisam mogao ni sanjati da ću zaigrati za moj klub iz djetinstva West Ham, da ću biti kapetan Leedsa, osvojiti Ligu prvaka s Manchester Unitedom i da ću se u QPR-u opet sastati s mojim prvim menadžerom Harryjem Redknappom.”

Kao što je i sam rekao, Ferdinand je u karijeri osim navedenih klubova igrao i za Bournemouth, a 2002. iz Leedsa prelazi u Manchester United gdje je sa Sir Alexom Fergusonom osvojio šest engleskih prvenstava i jednu Ligu prvaka u Moskvi 2008. godine protiv Chelseaja.

Zadnju sezonu proveo je u QPR-u, a nakon 19-godišnje karijere oprostio se sigurno jedan od najboljih engleskih braniča koji usprkos tome nije uspio osvojiti niti jedan važan trofej sa engleskom nacionalnom vrstom.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.