RK RIJEKA: “Ragbi sport sa nekim čarobnim šarmom”

RK RIJEKA: “Ragbi sport sa nekim čarobnim šarmom”

"Od kojeg ne možete pobjeći jednom kad probate!"

“Ragbi, kao sport, kultura i način života, nije pretjerano zastupljen u Hrvatskoj. Ragbi je još uvijek u većini slučajeva amaterski sport, posebno u Hrvatskoj, što je dosta bitna stavka u cijeloj ovoj našoj priči. Sport u kojem nema novaca, sport u kojem ne postoje klasične navijačke skupine, sport koji ne nudi nikakvu popularnost, sport koji vam oduzima jako puno vremena, a nerijetko vas vraća doma u modricama i krvi; to je ragbi, sport sa nekim čarobnim šarmom od kojeg ne možete pobjeći kad jednom probate. Vjeran prikaz je naš ragbijaški klub, koji je nastao kao seniorski klub, što znači klub u kojem su odrasli, većinom punoljetni ljudi koji su svojevoljno odlučili igrati, bez da su ih upisali roditelji dok su bili djeca”, stoji napisano na stranicama ragbijaškog kluba Rijeka.

Pisalo se o ragbijaškom klubu Mladost, ragbijaškom klubu Nada, Makarska, Sinj, Zagreb, a nekako je izostao spomen na naš ragbijaški klub. Stoga vrijeme je da i on dobije svoju dimenziju, medijsku eksponiranost i `sve što ga ide´ jer  malo je onih koju poznaju kratku povijest ragbija na Kvarneru i koji znaju da je prvi ragbijaški klub osnovan 2006. godine u Rijeci.

RK Rijeka čine iskonski sportaši  koji treniraju ponekad i u nemogućim uvjetima, ali ipak ljubav prema tom sportu tjera ih da pomiču vlastite granice i najbitnije šire pozitivne poruke mladima o zajedništvu, prijateljstvu, nastojanjima, `životnim školama´:  “Nas je ragbi povezao, učinio prijateljima do kraja života i naučio mnogim stvarima, na terenu i izvan njega, dao nam je osobno zadovoljstvo. Ne moramo vam ni objašnjavati što to tek znači kad počnete igrati ragbi kao dijete u kompletnom fizičkom i psihičkom razvoju osobe, što je nama sada i primarni cilj, pokretanje i razvoj ragbi škole. Cijeli ovaj tekst je pisan iz razloga da vam pokušavamo približiti samu ideju ragbija kao sporta i nas kao kluba.  To je ono što sada mi želimo napraviti, nastaviti razvijati tu kulturu i način života.”

Treba li išta više dodati nakon ovoga ili je dovoljan samo ovaj poziv:

rugby club rijeka_n

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.