RK Split izbačen iz Premijer lige!

RK Split izbačen iz Premijer lige!

RK Split zbog financijskih je dugovanja izbačen u niži rang natjecanja.

Klub u kojem su prve rukometne korake načinili Ivano Balić i Petar Metličić zbog financijskih je poteškoća izbačen iz Premijer lige te će natjecanje sljedeće sezone nastaviti u nižem rangu.

Hrvatski rukometni savez, odnosno njegov Odbor za natjecanje, Splićane je prvi put suspendirao 9. ožujka, a problem je nastao zbog neplaćenih dugova prema sudačkoj organizaciji. Konačna odluka o izbacivanju iz Premijer lige uslijedila je, pak, nakon što dug od 20 tisuća kuna nije podmiren ni do kraja ožujka.

Zbog svega navedenog Split nije odigrao dvije prvenstvene utakmice, izgubivši za zelenim stolom rezultatom 10:0, a ukupan iznos klupskoga duga penje se na vrtoglavih milijun i pol kuna.

Priopćenje RK Splita donosimo u cijelosti:

Ovim putem sa velikim žaljenjem obavještavamo Vas da RK Split nije u mogućnosti odigrati gostujuću utakmicu 24. Kola Premijer lige koja se trebala odigrati u subotu, 21.03.2015. godine s početkom u 17:00 sati u Velikoj Gorici.

Naime, radi otprije poznatih razloga, odnosno nepodmirenih troškova prema Udruzi hrvatskih rukometnih sudaca, suspendirani smo od natjecanja od strane Hrvatskog rukometnog saveza 09.03.2015. godine, te do današnjeg dana nismo bili u mogućnosti podmiriti svoje dugovanje.

Kako Vam je poznato, naš klub je podnio zahtjev za otvaranje predstečajne nagodbe kako bi deblokirao žiro – račun, a time i riješio financijska dugovanja koja klub ima prema svojim vjerovnicima. Nažalost, ni ovaj tjedan nismo uspjeli dobiti potpis od HEP-a, i nismo uspjeli podmiriti svoje dugovanje prema Udruzi hrvatskih rukometnih sudaca i skinuti suspenziju.

Dobili smo produženje roka za dostavu potrebne dokumentacije od strane FINA-e, te se nadamo da ćemo uspjeti u svom naumu otvaranja predstečajne nagodbe koja će spasiti klub od stečaja i propasti, a tradicija duga 67 godina neće nestati sa rukometne karte naše države.

Srdačan sportski pozdrav!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.