Robert Kišerlovski mogao bi retroaktivno biti proglašen pobjednikom osme etape na Giru

Robert Kišerlovski mogao bi retroaktivno biti proglašen pobjednikom osme etape na Giru

Naime, Diego Ulissi, član Lampre Merida, koji je u finišu uspio pobijediti hrvatskog biciklista bio je pozitivan na doping kontroli

Robert Kišerlovski

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski, član Treka, mogao bi retroaktivno biti proglašen pobjednikom osme etape ovogodišnjeg izdanja utrke  Giro d’ Italia. Naime, Diego Ulissi, član Lampre Merida, koji je u finišu uspio pobijediti hrvatskog biciklista bio je pozitivan na doping kontroli.

Ulissi je na kontroli bio pozitivan na salbutamol, te ako bude kažnjen od strane Međunarodne biciklističke federacije svi njegovi rezultati bit će izbrisani i Kišerlovskom bi pripala spomenuta etapa.

Radi se o lijeku koji je dopušten uz prethodnu prijavu, a iz momčadi Lampre Merida potvrdili su da su uredno prijavili da ga Ulissi uzima zbog upale bronhija.

Inače, slična stvar dogodila se prije nekoliko godina Alessandru Petacchiju koji  je prijavio uzimanje lijeka zbog astme, ali je zbog prevelike količine u urinu s obzirom na njegovu kilažu suspendiran na godinu dana.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.