Robert Kišerlovski potpisao za Tinkoff-Saxo i pridružio se Albertu Contadoru

Robert Kišerlovski potpisao za Tinkoff-Saxo i pridružio se Albertu Contadoru

- Objektivno su najača ekipa u biciklizmu, bolje od toga ne može, rekao je Robert Kišerlovski

Robert Kišerlovski

Robert Kišerlovski novi član je Tinkoff-Saxo! Najbolji hrvatski biciklist napustio je redove Trek Factoryja i pridružio se ponajboljoj svjetskoj momčadi čije boje brane Alberto Contador, Roman Kreuziger, Rafal Majka… Novi je to iskorak za Roberta koji je tako nakon Liquigasa, Astane i Radio-Shacka potpisao za novu veliku ekipu. Kišerlovski je potpisao na dvije godine.

– Objektivno su najača ekipa u biciklizmu, bolje od toga ne može, rekao je Robert Kišerlovski.

Bjarne Riise: Robert će biti ove važan dio momčadi
I u redovima Tinkoff-Saxa zadovoljni su novom akvizicijom
– Drago mi je da nam se Robert pridružio. Bit će važan dio na velikim utrkama i kroz sezonu, posebice na brdskim etapama. Kada je u formi on je biciklist koji može donijeti ključnu prevagu kapetanima momčadi u važnim situacijama, a isto tako može i sam ostvariti dobre rezutate. Siguran sm da će Robert još napredovati u našoj momčadi, rekao Bjarne Riise, glavni direktor Tinkoff-Saxa.

Ostaje pitanje koliko će Robert imati slobode u novoj momčadi, a koliko će ipak biti “osuđen” pomaganje.

– Kada radiš s boljim biciklistima od sebe onda te to povuče da napreduješ. A bolje od vozača u Tinkoff-Saxu nema. Vjerujem da ću imati nešto slobode u utrkama, iako ću vjerojatno na velikim utrkama pomagati Contadoru. Smatram da je to dobar potez, probat ću pa ćemo vidjeti nakon dvije godine, ustvrdio je Kišerlovski.

Promjena momčadi je i razlog zašto je propustio Vueltu gdje je trebao biti prvi vozač za Trek Factory. Ipak, Robert nije htio ulaziti u detalje prije Vuelte dok nije riješio sve s novom momčadi i dok Tinkoff-Saxo nije službeno potvrdio ovu odluku.

– Promjena momčadi bio je razlog zašto nisam nastupio, bio sam spreman, ali razumijem Trek, to je logična odluka. Bili smo blizu da nastavimo suradnju, na kraju smo rekli da se vidimo za dvije godine, rekao je Kišerlovski koji je već trebao debitirati na utrci u Sjedinjenim Američkim Državama, ali nije mogao otputovati jer je bilo premalo vremena da se ishodi viza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.