Robert Kišerlovski uoči Gira: Bio bih sretan plasmanom u deset najboljih

Robert Kišerlovski uoči Gira: Bio bih sretan plasmanom u deset najboljih

- Ove godine je teža utrka, ima 11 brdskih ciljeva, možda nisu najviši, ali opet to su usponi. Teži je nego Tour de France, kaže Kišerlovski

Robert KIšerlovski

Robert Kišerlovski već je u utorak otputovao za Sjevernu Irsku, točnije Belfast gdje u petak započinje Giro d’ Italia. Kišerlovski će u ovom izdanju imati ulogu prvog vozača u momčadi Treka, a hrvatski biciklist već je pokazao da spada u sam svjetski vrh. Čeka se još uvijek onaj jedan iskorak na kojem Robert naporno radi.

– Bio bih sretan plasamanom u deset najboljih, sve više od toga je odlično. Što se tiče forme sve je kako treba biti, vidjet ćemo dan po dan. Mogu reći da sam još bolji nego lani kada sam se prehladio na kraju utrke tako da mi je to odnijelo bolji plasman. Uz to lani je došlo do promjena etapa, izbačene su neke brdske dionice. Sreća mi nije bila naklonjena, ali bila mi je dobra škola. Nadam se da će biti stabilno vrijeme, rekao je Robert Kišerlovski za  portal hrvatskareprezentacija.hr.

Giro će ove godine imati 21 etapu, a vozaći će prijeći nešto manje od tri i pol tisuće kilometara.

– Ove godine je teža utrka, ima 11 brdskih ciljeva, možda nisu najviši, ali opet to su usponi. Teži je nego Tour de France, konukurencija je velika, rekao je Kišerlovski.

Mnoge će vjerojatno zbuniti da Giro počinje u Sjevernoj Irskoj, vozit će se tri etape od Belfasta do Dublina. Giro se onda seli u Italiju, 12. svibnja na rasporedu je dan odmora, a onda slijedi etapa Giovinazzo – Bari (112 kilometara).

– Irska je puno uložila da dobije ovo otvaranje Gira, to je odlična promocija biciklizma. Koliko čujem cijela Irska živi za Giro cijelu godinu, bit će veliki broj ljudi. Nikad dosad nisam bio u Irskoj.  Ovo je ujedno jedan od najvećih sportskih događaja. Dovoljno je reći da postoji inicijativa da se iduće godine prve etape voze u Crnoj Gori, rekao je Kišerlovski istaknuvši važnost prvih etapa.

– U Irskoj bi moglo biti dosta kritično jer ima jako puno vjetra, vidjet ćemo da li će puhtai u leđa ili u prsa. To bi moglo biti ključno i moglo bi nekome donijeti prednost. Tu su naravno brdske etape u Italiji. Bit će to svega, tri tjedna je dug period i ima dosta biciklista. Nabrojao sam jedno tridesetak imena kada sam gledao popis. Tu su Evans, Scarponi, Rodriguez…, rekao je hrvatski biciklist koji je proteklo vrijeme posebno radio na poboljšavanju kronometra.

– Mislim da je tu sve u redu i da sam napredovao. Nije mi cilj pobijediti u kronometru, cilj je odraditi kao brdaši i zadržati priključak, zaključio je Robert Kišerlovski.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.