Robert Kišerlovski: Ako osjetim da mogu, zadnji tjedan se uopće neću štedjeti

Robert Kišerlovski: Ako osjetim da mogu, zadnji tjedan se uopće neću štedjeti

- Nema se smisla trošiti u nekim etapama. Ako si pravi na brdu u četiri kilometra možeš zaraditi i dvije minute!, rekao je Kišerlovski

Robert KIšerlovski

Robert Kišerlovski drugi dan odmora na utrci Giro d’Italia dočekao je na odlično desetom mjestu u ukupnom poretku. Najboji hrvatski biciklist odlično je odradio prvi tjedan, iako je pozornost šire javnosti zaokupila samo osma etapa u kojoj je Robert stigao do drugog mjesta što je najbolji rezultat jednog hrvatskog biciklista u jednoj etapi na Giru ili Tour de Franceu.

– Sve je super zasad. Malo smo vremena izgubili već na početku na momčadskom kronometru. Nismo imali sreće, počela je padati kiša, bila je dosta zavojita etapa, pa smo morali paziti. Inače, smo po prolaznim vremenima bili brži od dosta ekipa, javio se Robert Kišerlovski za portal hrvatskareprezentacija iz Italije.

U ponedjeljak je na Giru bio slobodan dan.

– Zapravo većinu vremena sam izgubio zbog loše sreće, jednu etapu sam četiri kilometra išao na praznoj gumi. Mogao sam čekati automobil, ali ga nije bilo u blizini i izgubio bi dosta vremena. Kada pada kiša onda se sve lijepi za gume, a kiša ujedno donese sve sa strane na cestu, ustvrdio je Kišerlovski.

Vodeći u ukupnom poretku trenutno je Cadel Evans za kojim Kišerlovski zaostaje minutu i 48 sekundi. Mnogi na Evansa ne gledaju s previše simpatija budući da je iskoristio nesreću i pad velikog broja biciklista u šestoj etapi. Nepisano je pravilo ceste da se u tom trenutku uspori, Evans je iskoristio činjenicu da je u trenutku pada velikog broja biciklista bio naprijed, te je uz sebe imao i momčadske kolege, te je na kraju dodatno povećao prednost. Evans je pojasnio da nije ni znao koji su razmjeri nesreće i koliko je biciklista palo.

– Giro se već polako počeo rješavati, iako će konačnu odluku donijeti zadnji dio. Bit će jako težak zadni tjedan, to je sigurno. Evans? Samo ću reći da ga većina vozača ne gleda previše blagonaklono zbog onoga što je napravio. Osobno nemam previše respekta, puno puta dogodila se situacija kada su pojedini vozači mogli iskoristit neku nesreću ili pad, pa to nisu napravili. Osobno sam imao sreće da u toj nesreći nisam pao, to sam izbjegao za centimetar, bio je to sjajan osjećaj. Pričekao sam da se sve raščisti i da skupina nastavi, rekao je Kišerlovski.

– Noge su zasada dobre, bit ću sretn ako završim među deset, a neki cilj je probati doći među pet najboljih. Puno toga se treba posložiti, što se tiče snage sve je u redu, tu nema problema, ali postoji niz drugih faktora. Na najvećim trodjednim utrkama vozi preko 200 biciklista, svi žele biti naprijed, svi žele pobijediti. Svi su živčani, ima naguravanja, sada će se to malo smiriti jer poredak već pokazuje kome je gdje mjesto. To je takav sport, lani sam prvi put bio kapetan ekipe i to je bilo jako stresno. Ove godine se uopće ne živiciram jer to mi ništa ne donosi. Ja svaku etapu moram biti naprijed, moram se gurati, sve to donosi puno stresa, rekao je Kišerlovski koji je u osmoj etapi osvojio drugo mjesto.

– Pokazao sam brdašima malo zube u toj etapi. Vjerujem da sam barem malo utjecao na njihovu psihu, rekao je Kišerlovski koji svoju priliku čeka u trećem tjednu.

– Nema se smisla trošiti u nekim etapama. U nedjelju je recimo Domenico Pozzovivo stigao treći i na kraju zaradio trideset sekundi prednosti ispred skupine. Ali u ovim etapama se treba dobro potrošiti da bi se zaradilo 30 sekundi prednosti, ako si pravi na brdu u četiri kilometra možeš zaraditi i dvije minute! Tu je iskustvo u igri, treba čuvati tijelo za zadnji tjedan. Zato se i ne želim potrošiti previše i juriti svaki put na kraju. Nadam se da će sve biti ok, idem iz dana u dan, ne želim se uopće opterećivati. Ako osjetim da mogu, zadnji tjedan se uopće neću štedjeti. Meni paše što je više brda i teža etapa, zaključio je Robert Kišerlovski.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.