Robert Kišerlovski: Da nije bilo sporne etape bio bi osmi, a Quintana nije zaslužio pobjedu

Robert Kišerlovski: Da nije bilo sporne etape bio bi osmi, a Quintana nije zaslužio pobjedu

- To je kao saftey car u Formuli 1. Dakle, nema napada, ja sam pričekao grupu, da sam mogao normalno nastaviti gotovo sam siguran da bi na kraju u ukupnom poretku bio na osmom mjestu, prokomentirao je Kišerlovski spornu 16. etapu

Robert Kišerlovski

Robert Kišerlovski vratio se u Rijeku, najbolji hrvatski biciklist okončao je utrku Giro d’Italia na desetom mjestu izjednačivši  svoj najbolji rezultat iz 2010. godine. Budući da je Giro ove godine cilj imao u Trstu, Robert je nakon utrke mogao sjesti u  auto i doći u Rijeku.

Robert surađuje s Vladimirom Miholjevićem, proslavljenim hrvatskim biciklistom.
– Surađujemo po pitanju nutricionizma. To je izrazito bitno, sada će mi opet pomoći za Vueltu. Uz pravilnu ishranu tijelo puno bolje radi, ništa ga ne usporava, bolje se regeneriram… rekao je Kišerlovski.

– Evo otišao sam ujutro malo na kavu uz more, sada već lagano osjećam umor, ali dobro je, rekao je Robert Kišerlovski nakon tri tjedna napora kroz Italiju.

– Zadovoljan sam rezultatom, kako sam vozio na Giru. Cijelo vrijeme sam išao jednako, nisam bio ni slabiji, ni jači kroz utrku, rekao je Kišerlovski koji se nekoliko etapa prije kraja našao u situaciji u kojoj nije mogao napredovati, niti pasti u poretku.

Sve se zapravo svelo na 16. etapu u kojoj je Quintana iskoristio priliku  iako je u dijelu etape u kojoj su se biciklisti spuštali uoči uspona objavljena tzv.  “neutralizacija”, odnosno iako se vozi nema utrke i napada da bi se u teškim vremenskim uvjetima osiguralo da ne dođe do nesreće. Neki biciklisti, uključujući Quintanu, su to iskoristili i otvorili prednost uz objašnjenje da nije bilo objave o neutralizaciji.

Kišerlovski je to ovako pojasnio.

– To je kao safety car u Formuli 1. Dakle, nema napada, ja sam pričekao grupu, da sam mogao normalno nastaviti gotovo sam siguran da bi na kraju u ukupnom poretku bio na osmom mjestu. Rekli su da moramo pričekati i to smo napravili. Quintana je u toj etapi preuzeo vodstvo i to po meni nije u redu. Ta etapa promijenila je cijelu utrku. Kada smo se spuštali nitko nije znao da je on ustvari naprijed, dok su javili, ta skupina je već imala tri minute prednosti, rekao je Kišerlovski.

– To su organizatori zeznuli, mogli su smiriti utrku dok se ne skupimo. Jooš dok sam čekao skupinu sam se smrznuo. Svi su se nakon toga pravili glupi, nisu se mogli ništa dogovoriti, a nakon etape se ništa nije moglo promijeniti. Meni nije palo napamet da iskoristim situaciju, svi su manje, više poštivali tu odluku, rekao je Kišerlovski.

– U drugim etapama je naravno nemoguće pobjeći, točno se zna tko je gdje i čim netko od vodećih u ukupnom poretku pokuša pobjeći ostali ga prate. U ovim skupinama koje su u nizinskim etapama imale i po 15 minuta razlike su bili vozači s velikim zaostatcima i to nije utjecalo na ukupan poredak, ustvrdio je Kišerlovski.

– U momčadi su zadovoljni rezultatom, znaju da bi bio i više u poretku da nije bilo spomenute etape. Na kronometru smo popravili sve što treba, sada treba raditi na aerodinamici i vjerujem da će i tu doći bolji rezultati kroz neko vrijeme, rekao je Kišerlovki koji je ujedno osvojio drugo mjesto u osmoj etapi.

– Evo sada je i meni malo žao što nisam pobijedio barem u toj jednoj etapi, ali i to će doći, ustvrdio je Kišerlovski.

– Giro je bio lijepo organiziran, dobro raspoređen, dosta tečan, nismo imali puno transfera s autima. Što se tiče utrke mogu reći da mi nije drago da je Quintana pobijedio na ovaj način, ima tu vozača koji su s obzirom na tijek više zaslužili pobjedu,  kaže Kišerlovski koji će u kolovozu voziti Vueltu.

– Sada nastavljam s treninzima, imam utrku u Poljskoj, a onda je cilj pokušati na Vuelti ući u prvih deset, zaključio je Robert Kišerlovski.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.