Robert Kovač uoči Kameruna: Uvjeti u Manausu su posebni, treba pametno odigrati tih 90 minuta

Robert Kovač uoči Kameruna: Uvjeti u Manausu su posebni, treba pametno odigrati tih 90 minuta

- Bitno je imati posjed lopte, da budemo strpljivi i čekamo našu šansu. Vjerujemo u prolaz u drugi krug, ustvrdio je Robert Kovač

Niko Kovač i Robert Kovač//Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska nogometna reprezentacija željno isčekuje utakmicu drugog kola u srijedu protiv Kameruna. Utakmica je to koja će dati mnoge odgovore o mogućnostima izabranika Nike Kovača. Izbornik je zatvorio trening za javnost, a silenzio stampa zbog objavljivanja golišavih fotografija i dalje traje.

– Mislim da je to sve bilo nepotrebno, da su fotoreporteri slikali i dali to u javnost. Igrači su imali slobodan dan, koristili su ga u sauni i u bazenu. Oni su se opustili i to je njihovo pravo. Mediji su to iskoristili, to nas je razočaralo. Nije nam to bilo potrebno.  Igrači sada pričaju o toj temi, a mi se želimo koncentrirati na Kamerun. Da nema te teme, već bi razgovarali o Kamerunu, sada se raspravlja o stvarima van travnjaka. Ne znam do kada će trajati šutnja za novinare. To je odluka igrača i mi ih podržavamo, rekao je za Robert Kovač u razgovoru za HRT.

– Možemo biti zadovoljni prvim nastupom. Ono što smo tražili od igrača protiv Brazila to su i ispunili. Stajali smo kompaktno u obrani protiv jednog Brazila koji je jaka reprezentacija i jedan od favorita, rekao je Kovač odgovorivši zatim na pitanje kakav je osjećaj biti u ulozi trenera.

– Razlika je u tome da kao igrač možeš utjecati na igru, a kao trener možeš spremiti igrače i dati im zadatke, ali oni odlučuju. Kada sam igrao mi je bilo lakše nešto promijeniti, kao trener kada počne utakmica ovisni ste o igračima. Imamo dosta igračkog iskustva. Niko je mladi trener, ali bio je pomoćni trener u Red Bullu, imamo u stručnom stožeru trenere s iskustvom. Imamo iza sebe igračku karijeru i možemo promijeniti neke stvari, rekao je Kovač.

– Pratili smo Kamerun dulje vrijeme, gledali smo dosta utakmica. Dajemo igračima upute kako da igraju, spremit ćemo maksimalno momčad.  Bit će teško, gledali smo utakmicu Engleska – Italija, uvjeti su nenormalni, u drugom poluvremenu pada koncentracija i snaga.  Treba to izdržati, rekao je Robert Kovač ponudivši recept za pobjedu protiv Kameruna.

– Bitno je imati posjed lopte, da budemo strpljivi i čekamo našu šansu. Uvjeti u Manausu su posebni, treba pametno odigrati tih 90 minuta. Vjerujemo u prolaz u drugi krug, ustvrdio je Kovač potvrdivši da bi Modrić trebao biti spreman.

– Modrić je dobio udarac, razmišljamo o alternativama ako dođe do toga da slučajno ne može igrati. Igrači su u dobrom fizičkom stanju. Mi uvijek vjerujemo u sebe,  napravit ćemo sve da uđemo u drugi krug, zaključio je Robert Kovač.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.