Robert Krznarić, izbornik U-19 reprezentacije za portal HR: Plasman na EP bio bi veliki uspjeh

Robert Krznarić, izbornik U-19 reprezentacije za portal HR: Plasman na EP bio bi veliki uspjeh

Rezultatima nisam zadovoljan, ali igrački sam dobio ono što sam tražio, a to je složnija ekipa i veći doseg lopte, rekao je Krznarić

Robert Krznarić/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija do 19 godina pod vodstvom izbornika Roberta Krznarića nedavno je sudjelovala na  međunarodnom turniru u BiH, a u srijedu će se okupiti u Zagrebu uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

– Ovo je bio jedan razvojni turnir koji na UEFA-inu i FIFA-inu inicijativu daje šansu svakoj djevojci da igra. Rezultatima nisam zadovoljan, ali igrački sam dobio ono što sam tražio, a to je složnija ekipa i veći doseg lopte. Sada znam na što računati u devetom mjesecu. Tada su, naime, vrlo zahtjevne kvalifikacije gdje smo u skupini sa Španjolskom, Islandom i Litvom, a oni koji se izbore za prva dva mjesta, idu dalje., rekao je Robert Krznarić.

Sprintevi,  brze izmjene pravaca, nagla zaustavljanja, skokovi i dinamični potezi – sve to obilježja su mladih hrvatskih  reprezentativki. U neprestanoj borbi sa predrasudama i stereotipovima o nogometu kao muškome sportu, veliki se napor ulaže u suzbijanje takvog načina razmišljanja i povećanje baza ženskih igračica. Da je djevojkama u nogometnom svijetu teško govori i činjenica o nedovoljno financijskih sredstava i potpore klubovima, ali i niska prezentiranost u medijima.

– Djevojkama je u nogometu teže. te je vrlo malo djevojaka koje se uopće bave nogometom. One koje su tu, djevojke su koje se zaista žele baviti nogometom i koje su vrlo talentirane, može se reći da je to jedna prirodna selekcija. Također treba naglasiti da je teško uskladiti kategoriju u kojoj su dvije dobne generacije te stvoriti jednu homogeniziranu ekipu. Najviše sredstava se izdvaja iz samih klubova i iz nogometnog saveza. Potreban je veći poticaj lokalnih jedinica i samouprava, te poticaj u školama., ustvrdio je Krznarić.

Uoči nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo izbornik Robert Krznarić pozvao je za ovu akciju 21 nogometašicu: Doris Bačić (Malmö), Antonija Kojić (Osijek), Ivana Bojčić (Osijek), Ivana Maltašić (Osijek), Cristel Miočević (Yverdon), Victoria Stvorić (Alberweiler), Matea Bošnjak (Asch-Sonderbuch), Ivana Kristić (Dixi), Patricija Parlov (Borussia M), Monika Conjar (Pomurje), Gabrijela Gaiser (Agram), Josipa Dokuzović (Agram), Anela Lubina (Dinamo-Maksimir), Ivana Stanić (Dinamo-Maksimir), Michelle Skupnjak (SAD), Andrea Šćukanec-Hopinski (Pregrada), Ana Dujmović (Marjan), Mirna Sudan (Rijeka Jack pot), Ena Devčić (Agram), Monika Maljak (Dinamo-Maksimir).

– Ono što slijedi su pripreme u Tuheljskim toplicama od srijede, 2. travnja te utakmice  s Rusijom (5. travnja),  Škotskom (7. travnja) i Islandom ( 10. travnja).  Najbolja reprezentacija će se plasirati na Europsko prvenstvo.  Svakako bi to bio veliki uspjeh za našu mladu reprezentaciju, zaključio je Robert Krznarić.

Raspored, skupina 2

Subota, 5. travnja:

Škotska – Island 15:30 (Velika Gorica)

Rusija – Hrvatska 15:30 (Lučko)

Ponedjeljak, 7. travnja:

Škotska – Hrvatska 15:30 (Siget)

Island – Rusija 15:30 (Sesvete)

Četvrtak, 10. travnja:

Rusija – Škotska 14:00 (Lučko)

Hrvatska – Island 14:00 (Sesvete)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.