Robert Seligman četvrti u Europi!

Robert Seligman četvrti u Europi!

Robert Seligman osvojio je četvrto mjesto u disciplini 'konj s hvataljkama' na Europskom prvenstvu u Montpellieru...

Robert Seligman

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman četvrti je vježbač na konju s hvataljkama u Europi! Prvog finalnog dana na Europskom prvenstu u Montpellieru, Seligman (15.000 bodova) je baš kao i prije tri godine na istom mjestu ostao korak do medalje. Kao i 2012. godine i sada ga je prestigao Armenac Harutjun Merdinjan.

U finalu partera, Hrvatska je imala čak dva predstavnika. Tomislav Marković je sa 14.833 boda zauzeo sedmo mjesto, a Andrej Korosteljev, inače najbolji u kvalifiikacijama, završio je kao osmi sa 12.433 boda.

“Nisam zadovoljan svojim nastupom, ali sam zadovoljan plasmanom. Unatoč velikim problemima i tome što se od kad sam ušao u dvoranu nisam osjećao dobro. Nije bilo to – to. Dao sam sve od sebe, 4. mjesto i tih 15.000 su solidni, ali ništa posebno. Drugi put sam četvrti u Montpellieru. Opet me isti gimnastičar izbacio s postolja. Ide me u Francuskoj, ali za nešto više od ovoga očito ne ide”, kazao je Seligman.

Tomislav Marković nije želio previše ‘mudrovati’: “Nisam ni malo razočaran. Napravio sam svoju vježbu. Imao sam jednu grešku, kao i u kvalifikacijama, na drugoj dijagonali, no to nije bilo tako strašno. Očekivao sam ipak malo veću ocjenu, ali nema veze, cilj je ostvaren.”

“Tužan sam i jako razočaran. Sve sam dijagonale ušao sa 100%. Nakon prve tri bilo mi je otvoreno prvo mjesto, zlato, ali pogriješio sam na najglupljoj dijagonali koju radim od prvih juniorskih dana. Imao sam veliku priliku ovdje, ali sam očito previše želio. Svejedno, ovo mi je veliko iskustvo”, bez riječi je bio Andrej Korosteljev.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.