Robert Seligman u finalu Svjetskog prvenstva

Robert Seligman u finalu Svjetskog prvenstva

Robert Seligman borit će se za odličje na Svjetskom prvenstvu u gimnastici...

Robert Seligman/www.hgs.hr

Hrvatska ima finalista na trećem Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u nizu. Robert Seligman izborio je završni obračun u disciplini konj s hvataljkama, a u završnici će nastupiti 31. listopada. Ako u subotu osvoji jednu od medalja, izborit će ujedno i vizu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, njegove prve u karijeri.

“Presretan sam što sam ušao u svoje peto finale na svjetskim prvenstvima, pri čemu treće uzastopno. Ocjena 15.400 daje mi za pravo da mogu vjerovati u medalju. Puno sam uložio u pripreme, najviše do sada. Radio sam isključivo na ovoj vježbi, u koju sam ubacio jedan iznimno težak element. U finale ću ubaciti još jedan”, kazao je Seligman.

U finale se pak nisu uspjeli plasirati Filip Ude i Mario Možnik. “Na konju s hvataljkama na zadnjem sam elementu napravio veliku pogrešku i nisam se plasirao u finale. Žao mi je zbog toga. No mogu se pogledati u ogledalo i kazati kako sam dao sve od sebe. Nije lako trenirati višeboj i jednu spravu. Sada je glavni cilj izboriti olimpijske igre”, kaže Ude.

Možnik je pak komentirao: “Dobro sam ušao u vježbu, prva dva elementa su bila zaista odlična. Nažalost, na trećem elementu napravio sam jednu grešku i odmah sam znao da će me ta greška stajati ulaska u finale. To je sport, to je gimnastika. Sada se okrećem idućoj sezoni i pripremama za EP u proljeće 2016. godine.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.