Robert Seligman ukupni pobjednik Svjetskog kupa, Ana Đerek druga

Robert Seligman ukupni pobjednik Svjetskog kupa, Ana Đerek druga

Osječanin je u kolumbijskom gradu Medellinu osvojio srebro u finalu vježbe konja s hvataljkama s ocjenom 15,000, skupio novih 25 bodova

Robert Seligman/www.hgs.hr

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman ukupni je pobjednik Svjetskog kupa za ovu sezonu. Osječanin je u kolumbijskom gradu Medellinu osvojio srebro u finalu vježbe konja s hvataljkama s ocjenom 15,000, skupio novih 25 bodova i zadržao prvo mjesto u ukupnom poretku.

Bolji od njega u finalu bio je samo domaći vježbač Jhonny Munoz sa 15,167 bodova. I bronca je ostala u Kolumbiji, Jorgeu Giraldu (14,800), dok je Slovenac Sašo Bertoncelj, Seligmanov izravni konkurent za ukupnu pobjedu u SK završio kao peti sa 14,200.

Drugo mjesto u finalu preskoka i drugo mjesto u ukupnom poretku osvojila je mlada splitska gimnastičarka Ana Đerek s ocjenom 13,925. Druga hrvatska predstavnica u finalu, Ema Kajić, bila je sedma sa 13,238. Najbolja na preskoku bila je Yamilet Pena iz Dominikanske Republike.

Hrvatska ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu ima i na parteru gdje je već od prije pobjednik Tomislav Marković, dok je Marijo Možnik i ove godine najbolji na preči.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.