Robertu Seligmanu srebro na Mediteranskim igrama!

Robertu Seligmanu srebro na Mediteranskim igrama!

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni.

U finalu konja s hvataljkama Seligman je odradio odličnu vježbu sa startnom ocjenom 6.1 te osvojio 14.966 bodova. Državni prvak u ovoj disciplini tako se nakon srebra s Mediteranskih igara 2013. iz turskog Mersina i na ovogodišnjem izdanju ovog multisportskog natjecanja okitio medaljom jednakoga sjaja. Zlatna medalja Robertu je izmakla za dlaku budući da je pobjednik, Francuz Cyril Tommasone, imao 15.033 boda.

“Iznimno sam zadovoljan svojim nastupom. Zadovoljan sam pojačanom vježbom startne ocjene 6.1 u odnosu na onu iz kvalifikacija koja je bila 5.8. Zadovoljan sam i konačnom ocjenom 14.966 u finalu, s obzirom da posljednja dva dana imam crijevnu virozu i da me to prilično iscrpilo (moram se posebno zahvaliti liječničkom timu HOO-a bez kojih sigurno danas ne bih bio u stanju nastupiti u finalu). Nažalost, s plasmanom i srebrnom medaljom nisam toliko zadovoljan jer sam ovdje isključivo želio osvojiti zlatnu medalju. I trener i ja mislimo da sam vježbao za zlato, no suci su vidjeli drugačije i za samo 0.66 tisućinki boda francuski me predstavnik pobijedio. Što je, tu je, još jedna velika medalja za hrvatsku gimnastiku i moju Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek! Ponosan sam što sam ponovno izdržao velike pritiske i popeo se na postolje na radost svih ljubitelja gimnastike u Hrvatskoj.” iskren je nakon finala bio Seligman.

Odličan je bio i drugi hrvatski predstavnik u ovome finalu, Matija Baron, kojemu su mjesto na postolju i medalja izmakli za dlaku. Baron je sa zarađenom ocjenom 14.166 osvojio četvrto mjesto.

“Vježbu sam odradio dobro, no s jednom sitnom greškom na početku. Malo je falilo za medalju, ali ja sam zadovoljan jer sam se ustabilio. Ovo je bila treća odrađena vježba u četiri dana, tako da mogu biti zadovoljan.” na svoj se nastup u finalu osvrnuo Baron.

Na trećem mjestu, između dvojice hrvatskih gimnastičara, pozicionirao se Cipranin Marios Georgiou (14.500) koji je osvojio brončanu medalju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.