Rodno Livno izbornika Dalića u deliriju: “Majka je popila apaurin!”

Rodno Livno izbornika Dalića u deliriju: “Majka je popila apaurin!”

Ocu su čestitali ljudi koje nije vidio 40 godina, a brat Dinamovac nije mogao gledati utakmicu protiv Ukrajine.

Od trenutka kada je Zlatko Dalić prihvatio ponudu HNS-a za vođenjem hrvatske nogometne reprezentacije u susretu protiv Ukrajine, njegovo rodno Livno postalo je centar svijeta, a obitelj koja živi tamo od silne pažnje ne može izaći iz kuće.

Brat Miran, inače strastveni navijač Dinama za razliku od brata koji obožava Hajduk, nije mogao gledati utakmicu protiv Ukrajine u kojoj je Hrvatska slavila rezultatom 2:0.

“Rekao sam ženi “ne mogu se živcirati”. Prebacivao sam na TV-u sve druge utakmice, samo našu nisam gledao. Tek kada je moj sin Adriano počeo toliko skakati i vikati da je prepao moju devetomjesečnu unuku Niku shvatio sam da smo poveli. Ali ni onda nisam imao srca prebaciti na utakmicu. Upalio sam prijenos tek u 88. minuti kada je sve bilo gotovo”, započeo je 61-godišnji Miran koji je opisao kakva je bila atmosfera u roditeljskom domu.

“Otac i majka Kata su gledali. Otac je tu dosta miran, a majka je prvo poluvrijeme morala popiti apaurin! U drugom poluvremenu se malo smirila”, prepričava brat Miran.

Majka Kata priznala je kako nikada nije voljela gledati sinove kako igraju zbog mogućih ozljeda. Mirnija je sada kad njen sin sjedi na klupi, dok otac Ivan nije imao mira od silnih čestitara.

“U ponoć me je, da mi čestita, zvao čovjek iz Srbije koji je odavde odselio prije 30 godina! Zvao me jedan moj bivši učenik koji je prije 40 godina preselio u Njemačku! Pa prijatelji iz Splita, Zagreba, Komiže, Požege… Kako spustiš slušalicu, drugi zove”, prepričavao je u jednom dahu ponosni otac Ivan.

Kazao je otac i što je rekao sinu Zlatku kada je prihvatio ponudu HNS-a.

“Kaže on meni: “Tata, izabran sam za selektora”. A ja njemu: “A moj sinko, živ i zdrav bio”. Bilo mi ga je žao. Rekao sam mu: “Sinko, ne znam kako ćeš!” Bačen je u žar. A on meni: “Rekao sam odmah da ‘oću, pa što bude!”, zaključio je otac Ivan.

Osim Dalića, poznati Hrvati iz Livna su i braća Robert i Niko Kovač, Zvonimir Bilić, Jako Andabak…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.