Roko Miklin Opara dobitnik nagrade za sport Franjo Bučar

Roko Miklin Opara dobitnik nagrade za sport Franjo Bučar

Nagrada Franjo Bučar najviše je priznanje koje država dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta

Dobitnici nagrade Franjo Bučar

Roko Miklin Opara dobitnik je Državne nagrade za sport 2013 Franjo Bučar. U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na prigodnoj svečanosti dodijeljene su državne nagrade. Nagrada “Franjo Bučar” najviše je priznanje koje država dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta.

Dodijeljene su tri nagrade za životno djelo i dvanaest godišnjih nagrada, a laureatima su ih uručili zamjenik ministra prof. dr. sc. Saša Zelenika i prof. dr. sc. Igor Jukić, predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade za sport.

Čestitajući nagrađenima zamjenik ministra naglasio je kako Bučar nije bio samo istaknuti sportski djelatnik i zaljubljenik u sport, nego i znanstvenik odnosno doktor znanosti, čime je na određeni način anticipirao i sam sustav Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

– Vi, današnji laureati nagrade koja nosi ime Franje Bučara, uzor ste mnogima, posebice djeci. Vi ste pravim riječima gospoda! Oni koji daju i zadnji atom snage kako bi pobijedili, ali nikada i ponizili svoje suparnike i njihove navijače. Vi ste uzor svojim fer-playem, ali i uopće ponašanjem na stadionima i izvan njih, rekao je prof. dr. sc. Saša Zelenika.

U ime nagrađenih zahvalio je dobitnik nagrade za životno djelo, dugogodišnji sportski novinar Fredi Kramer.

– Svi mi danas nagrađeni djeca smo hrvatskoga sporta, odrasla u sportu. Hrvatski sport ima dugogodišnju tradiciju, a njegovi najbolji predstavnici proslavljali su našu zemlju diljem svijeta – rekao je Kramer te dodao kako je želja svih prisutnih da sport i dalje napreduje.

– Ovom uglednom nagradom nismo rekli zbogom sportu, nego naprijed i to pod geslom “U zdravom tijelu zdrav duh”, istaknuo je Kramer.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.