Roland Garros: Marin Čilić izgubio i deveti ogled protiv Novaka Đokovića

Roland Garros: Marin Čilić izgubio i deveti ogled protiv Novaka Đokovića

Treće kolo: Marin Čilić - Novak Đoković 2:6, 3:6, 7:6 (2), 4.6

Marin Čilić/Getty Images

Marin Čilić nije uspio! I u devetom međusobnom ogledu u trećem kolu Rolland Garrosa slavio je Novak Đoković 3:6, 2:6, 7:6, 4:6. Čilić je određenim djelovima meč pokazivao da se može nositi s Đokovićem, ali na kraju je nedostajalo malo sreće da susret odvede u peti set, ili barem tie break četvrtog seta. Kod 4:5 u četvrtom setu Đoković je stigao do meč lopte, a Čilić zaključio meč dvostrukom pogreškom.

Srpski tenisač dominirao je u prva dva seta. Kod vodstva Đokovića 5:3 u prvom setu Čilić je stigao do 30:30, ali više od toga nije mogao. Đoković je brzo stigao do novog breaka u drugom setu, a sjajnom beckhend paralelom stigao je do dvostruke prednosti u drugoj dionici (5:2).

Čilić je spašavao meč već na otvaranju trećeg seta kada je kod 1:1 u gemu koji je trajao osam minuta uspio zadržati početni udarac i spasio 0:40. Hrvatski tenisač je tada napokon uspio oduzeti Đokoviću servis i stići do prednosti 4:2. Đoković je u sedmom gemu stigao do nove break prilike koju je iskoristio i tako poništio Čilićevu prednost. Hrvatski tenisač ipak je bio smireniji u trinaestoj igri i tako odveo meč u četvrti set.

U četvrtoj dionici Đoković je ekspresno poveo 2:0, a kod 4:1 imao je priliku za dvostruki break. Srpski tenisač to je propustio, a Čilić je u idućem gemu iskoristio treću break loptu i ubrzo stigao na 4:4. Ipak, na kraju nije bilo dovoljno.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.