Romario: “Savez je kriv za raspad nogometa u Brazilu”

Romario: “Savez je kriv za raspad nogometa u Brazilu”

Ne stišava se bura u (nogometnom) Brazilu...

Romario/Foto: commons.wikimedia.org - Andre Correa

Nakon što je Brazil još jednom razočarao vojsku svojih navijača i (pre)rano se oprostio od ovogodišnjeg izdanja Copa Americe, mnogi proslavljeni nogometaši carioca ponudili su svoje mišljenje uzroka i razloga krize u brazilskom nogometu.

Legendarni Romario bio je u svom objašnjenju vrlo jasan. “Ne trebam govoriti kakav sam osjećaj imao kad smo gledali selecao na terenu”, osvrnuo se još jednom na katastrofalan (7:1) poraz od Nijemaca u finalu domaćeg Svjetskog prvenstva. “Raspad našeg nogometa događa se na svim razinama, a kreće od saveza.”

“U posljednjih nekoliko godina misle samo o vlastitim džepovima i uzimaju novac gdje god stignu. Nogomet je do sada preživljavao zbog talenta na terenu  – Brazil ima dovoljno igrača da složi dvije jake momčadi, a danas ne mogu napraviti ni jednu. Razlog tomu jest nedostatak ulaganja i slabo upravljanje iz Saveza”, nastavio je u istom tonu.

Persona non grata u Brazilu bi tako mogao postati predsjednik Saveza Marco Pol Del Nero, kojemu mnogi zamjeraju činjenicu što uopće nije otputovao na Copu. “Da je predsjednik bio u Čileu, Neymar sigurno ne bi dobio tako tešku kaznu. Ali, iza njega nije imao tko stati. Neymar je zvijezda Brazila, a neće ga biti u prve dvije kvalifikacijske utakmice za SP 2018”, zaključio je razočarani Romario.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.