Ronaldo prvi na listi po zaradi

Ronaldo prvi na listi po zaradi

Foto: Ronaldo7.net

Prema pisanju francuskog magazina France Football, Cristiano Ronaldo je nogometaš koji najviše zarađuje na svijetu. Kapetan Portugala i zvijezda madridskog Reala je tako u sezoni 2016./2017. uprihodio 87,5 milijuna eura. U taj iznos je uključena godišnja plaća nakon oporezivanja, razni bonusi, ali i prihodi od oglašavanja i sponzora.

Ronalda u stopu prati njegov veliki rival iz Barcelone, Lionel Messi, koji je u istom vremenu zaradio 76,5 milijuna eura. Messijev momčadski kolega Neymar se nalazi na trećem mjestu s 55,5 milijuna eura, dok četvrto mjesto zauzima Velšanin Gareth Bale. Među igrače Barcelone i Reala se na posljednje peto mjesto ljestvice pozicionirao i jedan ‘Kinez’. Riječ je o Ezequielu Lavezziju, koji je na početku sezone dres PSG-a zamijenio onim kineskog Hebei Fortunea, a u navedenom razdoblju je zaradio 28,5 milijuna eura.

Trenerskih top 5 predvodi aktualni trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho s 28 milijuna eura prihoda, a na drugom mjestu je Marcelo Lippi s 23,5 milijuna eura, kojih je stekao na poziciji izbornika Kine. Laurent Blanc se nalazi na trećem mjestu liste s 20 milijuna eura, a zanimljivo je da on nije krenuo u sezonu sa angažmanom, već je taj iznos većinski dobio od pozamašne otpremnine koju mu je kod otkaza uručio PSG. Posljednja mjesta liste zauzimaju Bayernov Carlo Ancelotti (15.8 milijuna eura) i trener Manchester Citya Pep Guardiola s 14,5 milijuna eura.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.